Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 00:32 1 582 0

Няколко начина да намалим стреса

  • стрес-
  • начина-
  • здраве

Притъпете негативните емоции и опазете нервната си система

Стресът може да се появи в живота ни по всяко време и с различни нива на интензивност. Понякога само един разговор може да се окаже стресиращ за нас, докато в други случаи стресът се натрупва с времето. Без значение от причината – вижте 6 техники за бързо намаляване на стреса

Дишайте съсредоточено

Психиката и мислите ви често са пряко свързани с дишането ви. Ако чувствате стягане в гърдите, притеснени сте и в главата ви е каша от негативни мисли, вероятно дишате прекалено бързо и не достатъчно дълбоко. Забавете дишането си, за да избистрите ума и да се почувствате добре. Вдишвайте и издишвайте на всеки пет секунди за кратък период от време.

Отдих сред природата

Отдихът сред природата винаги има успокояващ ефект. Независимо дали ще се поразходите до близкия парк или планина, близостта с природата ще ви се отрази успокоително. Ако нямате възможност да излезете навън може да си пуснете релаксивни природни звуци – в интернет има много такива. Достатъчно е просто да затворите очи, да ги слушате и да дадете воля на въображението си, че се намирате на най-красивото място.

Спортувайте

Спортът освобождава по естествен път адреналин и ендорфини, които ви карат да се чувствате по-добре. Можете да успокоите ума си и да намалите допълнително стреса, съсредоточавайки се върху самото изпълнение на упражненията, които правите. Насочете вниманието си върху техниката на тренировката и върху това по какъв начин тя ви кара да се чувствате. Най-просто казано – свържете се с тялото си и укротете неспокойния си ум.

Вземете си студен душ

Студеният душ може не само да намали стреса, но и да отвори капилярите, което пък връща нормалния тласък на кръвта обратно към органите. Това се отразява  изключително благоприятно върху сърцето, бъбреците, белите дробове и черния дроб.

Намарете покой с рекалсираща музика

Музиката притежава силата тутакси да трансформира негативната енергия в положителна такава. Слушайте релаксираща музика, когато сте изложнеи на стрес. Това ше ви накара да се чувствате добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА