18 Октомври, 2016 02:45 1 187 1

Германия с най-високата си раждаемост от 1982 година

  • бебета-
  • деца-
  • майки-
  • германия-
  • раждаемост-
  • статистика-
  • рекорд

Повече раждат жените, които не са с германски корени

Германия с най-високата си раждаемост от 1982 година - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Раждаемостта в Германия е достигнала рекордни нива за последните три десетилетия, съобщи ДПА, позовавайки се на данни на Федералната статистическа служба.

Една жена ражда средно по 1.5 пъти в живота си, сочат данните за изминалата 2015 година. За 2014 цифрата е била 1.47 – най-високата от 1982 година насам.

Увеличението се забелязва най-вече сред жените, които не са родом от Германия. За изминалата година броят е 1.95. При германките увеличението е съвсем минимално – от 1.42 до 1.43 за жена.

Въпреки увеличението на раждаемостта нивата остават по-ниски от необходимите 2.1, за да се поддържа стабилна популация, посочва изданието.

През миналия месец Федералната статистическа служба съобщи, че всяко пето новородено дете в Германия има майка с чуждестранен паспорт. С 34% се е увеличил броя на бебета с български майки, сочи статистиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Е това е очаквано: Увеличението се забелязва най-вече сред жените, които не са родом от Германия. За изминалата година броят е 1.95.
    Забулените имат по 4-8 деца, понеже не работят и само раждат и гледат на помощи. Германките работят и сами си изхранват децата, много е рядко да има с 2 или 3 деца. Същото като при нас с циганите, те раждат и чакат държавата да ги гледа и издържа като ревнат, че нямат пари и работа, а имат деца. Българите съответно се чудят как да си платят сметките, а какво остава да гледат повече от едно дете.