Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 16:32 2 434 0

МУ – София предава бюлетините от Общото събрание на МОН

  • му-софия-
  • бюлетините-
  • общото събрание на мон
МУ – София предава бюлетините от Общото събрание на МОН - 1
Снимки: БТА

Бюлетините и протоколите от проведеното Общо събрание за избор на нов ректор на МУ – София ще бъдат предоставени на Министерството на образованието и науката още днес или утре. Това съобщи избраният за ръководител на ВУЗ-а проф. Виктор Златков при публичното отвораряне на кашон, който, по думите му, съдържа всички документи от проведеното на 11-ти октомври заседание.

На процедурата не присъстваха представителите на Министерството на образованието, които извършват проверка на ВУЗ-а в момента.

МУ – София предава бюлетините от Общото събрание на МОН
Снимки: БТА

Златков цитира цифрите от гласуването за нов ректор. По време на първия избор 263-ма делегати са били „за“ отзоваване на проф. Вихра Миланова като ръководител на ВУЗ-а, 55 – „против“, а 10 бюлетини са били невалидни. При проведеното тайно гласуване на същото заседание резултатите са били 235 „за“ отзоваване, 42 – „против“ и отново 10 бюлетини са обявени за невалидни.

Ограничаване публичността при провеждането на Общото събрание на Медицинския университет в София, което смени ръководството на висшето училище, се е наложило, поради опитите заседанието да бъде провалено, обясни проф. Радомир Угринов, който е внесъл предложението:
Докато течеше регистрацията и докато кворумът беше на кантар - 250-260, 60-70 човека стояха във фоайето. Други 20, и аз ги знам кои са, стояха на входа, където е за стоматологията на Военна болница. В момента обаче, в който се разбра, че хората, които са вътре в залата са над 270 души, тези 50 човека, ако беше по-малък кворума, щяха да си тръгнат, другите също щяха да си тръгнат, те влязоха вътре и така изведнъж станаха 320.
МУ – София предава бюлетините от Общото събрание на МОН
Снимки: БТА

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА