19 Октомври, 2016 04:15 1 195 0

Как да се справим с косопада през есента?

  • косопада-
  • есента-
  • 3 начина

Най-често косопадът настъпва през месеците октомври-ноември.

През този период тялото усеща, че вече няма нужда от защитата, която се „активира“ през лятото - т.е. от повече коса, която да предпазва от слънчевите лъчи.

Така настъпва сезонният косопад. Той обаче може да бъде овладян с няколко лесни трика.

1. Кокосова мляко То е широко използвано в козметиката, богато е на протеини и минерали. Можете да правите веднъж седмично маска на целия скалп. За целта разнесете по главата 1 чаена чаша кокосово мляко и го оставете да постои 20 минути. Изплакнете и отмийте остатъците с шампоан за чувствителна кожа.

2. Зелен чай Сложете две пакетчета зелен чай в 3 чаши вряла вода и ги оставете да се запарят за 5-7 минути. Полейте чистата коса с чая, като масажирате 2-5 минути.

3. Алое вера Най-добре е да си купите гел от алое вера, с който да масажирате скалпа не по-често от веднъж в седмицата. Преди да измиете косата, нанесете гела, и го оставете да действа 20 минути. След около 10 дена може да повторите процедурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА