20 Октомври, 2016 00:31 1 003 0

Прегледи за катаракта и глаукома

  • глаукома-
  • очи-
  • преглед
Прегледи за катаракта и глаукома - 1

Град Смолян предлага възможност за безплатен скрининг за катаракта и глаукома, който се провежда са в рамките на Националната кампания "Право на зрение". Предвидена е информационна беседа за двете очни заболявания, които са сред основните причини за слепота при възрастните хора, съобщава БНР.

Беседата ще изнесе д-р Галя Драгнева - началник на Очно отделение на болницата в Смолян, която е инициатор за гостуването на кампанията в града. Целта е да се предотврати слепотата чрез информираност на пациентите и навременни прегледи.

Всеки посетител на беседата, който е над 55 години, няма поставена диагноза или не е опериран от катаракта, ще получи талон за безплатен скрининг. Той ще се проведе в болницата, след предварително записване на единния номер на кампанията. Задължително условие за участниците в скрининга е да са присъствали на информационната беседа.

Подобна беседа и скрининг се провеждат в Смолян за втори път. През месец ноември миналата година повече от 100 души са били на безплатен преглед, като при половината от тях бяха ново диагностицирани двете заболявания - катаракта и глаукома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА