Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 00:15 1 263 0

Късогледството се разпространява все по-бързо

  • късогледство-
  • населението-
  • 2050г.

Близо 5 млн. души ще са късогледи до 2050г. Днес почти 40% от населението на САЩ е късогледо. До 2050г. 50% от населението на света, ще има проблем с очите.

В азиатските страни късогледството е дори още по-разпространено, поради по-честата употреба на новите технологии.

За повечето от нас късогледството е леко неудобство, което може да се реши с носене на очила или лещи. Но за над 1 млрд. души по света очакванията са да развият миопия, от която да последва макулна дегенерация, отлепяне на ретината, катаракта, глаукома.

Всички тези проблеми могат да доведат до слепота. Затова учените прогнозират, че късогледството ще бъде водеща причина за загуба на зрението до 2050г.

Изследователите заключват, че правителствата, образователните и здравните системи трябва да работят заедно, за да се променят факторите на околната среда, за да може късогледството да бъде сведено до минимум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА