Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 02:30 5 080 2

Чесън и секс за здраво сърце 

  • секс-
  • сърце-
  • здраве-
  • чесън

По време на половия акт се отделят хормони със защитен ефект за сърдечносъдовата система

Редовен секс за здраво сърце, това препоръчва най-известният германски кардиолог в новата си книга.

"Сексът е не просто кардио тренировка, но преди и по време на половия акт се отделят хормони със защитен ефект за сърдечносъдовата система", отбелязва д-р Йоханес Хинрих фон Борщел, цитиран от британския „Дейли експрес'. Той допълва, че особено полезни са креватните забавления с любимия, тъй като привързаността води до отделянето на хормона окситоцин.

Втората важна препоръка на експерта вероятно няма да е толкова привлекателна за всички. Тя включва редовната консумация на чесън. Той съдържа в себе си вторични химикали, които осигуряват защитен ефект за сърцето. 

Друг ключов фактор за доброто здраве на сърдечния мускул е редовният сън. За повечето хора е най-добре да спят по седем часа през нощта, препоръчва кардиологът. Фон Борщел твърди още, че средиземноморската диета и ограничаването на захарта в менюто също са успешна рецепта за здраво сърце. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕКИША

    0 0 Отговор
    Пичове, жулите здраво и тва е, щом е полезно ще ги спуквам от е...е момиченцата!!!
  • 2 Георги

    0 0 Отговор
    В крайна сметка блудствата полезни ли са за сърцето или не?