6 Март, 2012 19:14 10 708 6

Пенисът Кънчо се пенсионира

  • кънчо-
  • пенис-
  • презерватив

Образователната брошура “Приключенията на Кънчо”, която ограмотяваше учениците как се слага презерватив, беше свалена от страницата на Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ) след широкия медиен отзвук, който получи. Оказа се, че дипляната с пениса Кънчо съществува от повече от 10 години, но само след ден медийна слава във вторник, беше набързо свалена от страницата.

В диплянката главният герой - рисуван пенис, съветва в стихотворна форма как се поставя презерватив.  "Кънчо се събуди, готов да се труди. Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст", са първите строфи в брошурката.

Четивото става още по-интересно, когато се оказва, че първият опит на Кънчо да си сложи презерватив е неуспешен. Нужни са му цели три презерватива, за да успее да се облече правилно, което винаги трябва да прави, "когато прави любов".

От РЗИ съобщиха, че дипляната е издадена от бившата ХЕИ преди повече от 10 години и е била преиздадена през 2010 г. от бившата РИОКОЗ - в рамките на промотивната дейност на инспекцията по темата “Превенция на ХИВ/СПИН.” Сътрудниците, предложили издаването на дипляната, която е одобрена от някогашния директор на инспекцията, са вече пенсионери.

Визуалният проект е бил взаимстван от немски здравно-информационен материал по същата тема. Немското име на героя е заменено с българско име. Дипляната е издадена в тираж 10 000 броя на стойност 245.66 лева и той вече е изчерпан.

Образователната брошура периодично се преиздава, най-вече по време на анти-СПИН кампании и се разпространява в училищата и медицинските центрове.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койчо

    1 0 Отговор
    Тия поетични висоти са достойни за квази- турбо-мега-гига-чалга фъшкия...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мима

    0 1 Отговор
    С такъв министър-председател нивото на образователното министерство е на точния левъл!
  • 4 Miffz

    0 0 Отговор
    мима, интелиджънс левъла ти е негатив, бейбе.
  • 5 Пънчо

    0 0 Отговор
    Права е Мимето. Става въпрос за министър-председателя от преди повече от 10 години. Наистина е точният левъл. Левълирай ги Миме !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.