Бебе на 6 месеца почина в болница

11 Юли, 2012 18:42
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 976
Бебе на 6 месеца почина в болница
ШРИФТ ПЕЧАТ

6-месечно дете почина тази нощ в МБАЛ – Видин. На 4 юли детето, придружавано от неговата майка, е било прието с чревна инфекция в Детското отделение на Видинската болница. При приемането му, то е тежало едва 6 кг. Регионалната здравна инспекция в гр. Видин започна проверка в областната болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Информацията за трагичния случай сочи, че са бебето са извършени изследвания и лекуващите лекари са започнали да провеждат назначеното лечение. Майката е отказала лечение на детето с антибиотик, което е документирано от болницата. На 7 юли,  3 дни по-късно, 28-годишната жена е напуснала болницата заедно с болното дете, без да уведоми представители на лечебното заведение.  

На 10 юли в 22.00 ч. детето е доведено отново в болницата с линейка на Спешния център - Белоградчик. То е било  в тежко шоково състояние  в резултат на дехидратация. Детето е било прието в Детско отделение, извикан е началникът на отделението по реанимация и са предприети всички необходими реанимационни действия. Рано тази сутрин е настъпил летален изход.

Днес е извършена аутопсия, която да установи причината за смъртта.   Ръководството на МБАЛ-Видин също е назначило проверка като са взети обяснения от всички медицински лица, които имат отношение.

Видин / България

709 344 обяви от България ТOP 10 търговци в bazar.bg за месеца
Въвеждане на коментар към статията
За да коментирате статиите трябва да влезете чрез:
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.

Бисерите на известните
Дъстин Хофман
Актьорът Дъстин Хофман се радва на феновете си
Имам все същия брой фенове, но вече всичките са над 75 г."

Още бисери