Last news in Fakti

13 Юли, 2012 10:17 6 386 102

Бойко Борисов: Защо не плащат за здраве, но за кола - да

  • здраве-
  • бойко борисов-
  • десислава атанасова
Бойко Борисов: Защо не плащат за здраве, но за кола - да - 1
Снимка: БГНЕС

 

Милион и сто не са си платили здравни осигуровки. А в същото време точно тези хора като ги спрат на улицата от някоя медия казват – държавата не ме лекува. Това смята премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет на 11 юли, става ясно от стенограмата.

Сега в парламента нали тече дебат, първо, второ четене и специално ми направи впечатление много остро реагират защо при покупката на кола ще се гледа здравната осигуровка. Това видях вчера, казва премиерът. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова му отговаря, че с финансовия министър Симеон Дянков са вносители на този законопроект. "Това е задължение по Закона за здравното осигуряване и ние смятаме, че така е редно", казва Атанасова.

"Аз също считам", й отговаря Борисов. "Просто всяко едно добро намерение или проектозакон, или решение трябва да намирате време и начин да го обясните, какво целите с него. И дават автокъща, в която някой си купува кола и казват – откъде накъде сега, за да си купя кола, трябва да имам здравни осигуровки. И едва ли не, това се налага като извод един път и едва ли не този човек е недоволен. Но, в същото време, с този автомобил, когато се удари, когато претърпи катастрофа или не дай, Боже, получи по-тежка травма държавата, същата тази държава със същите тези пари на хората, които са си платили здравните осигуровки…", заявява Бойко Борсов.

Понякога лечението струва сто, двеста, триста и повече хиляди лева. На тези хора трябва ясно и точно да им се каже, че било каквото било, тарикатлъкът приключва, категоричен е той. "И след като няма общественото съзнание да отидат да си платят здравните осигуровки, ние търсим всякакви инструменти, поне тези, защото като отива да си купува апартамент или кола, значи има пари, щом може след това да й плати застраховката на колата, а не може да си заплати застраховката за собственото здраве, няма да го убеждаваме този човек, затова с тези законови промени търсим да не ощетява другите хора.

Това е, което трябва да разясните. Защото, ако всички сте си платили застраховките, един не е и претърпи злополука, всичките ни пари, които сме дали, могат да заминат само за неговото лечение. Затова го правим, а не да се заяждаме с хората или да им създаваме проблеми, когато си правят някаква сделка. Близо милион и двеста или триста, колко бяха, пита Борисов здравния министър.

Десислава Атанасова съобщава, че по последни данни са милион и сто.

"Милион и сто не са си платили здравни осигуровки. А в същото време точно тези хора като ги спрат на улицата от някоя медия казват – държавата не ме лекува. Държавата го прави, а тя го прави на базата на тези осигуровки", казва премиерът. "И вече към тях като не стига, добавяме от бюджета допълнителните пари от Здравната каса, но има солидарност в това нещо и това е в цял свят, не е само в България. Така че, моля ви се, обяснявайте го много ясно, много конкретно, много точно, за да не могат да се интерпретират думите ви. И като видите че не са разбрани или са интерпретирани неправилно, отново отивате и казвате – искаме още един път да разясним. Докато стигне до съзнанието на хората", заявява министър-председателят на заседанието на кабинета.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здравния

    2 3 Отговор
    Брееееей!
    Аз пък може да искам да си плащам за преглед на място, вместо да плащам здравни осигуровки и да не стъпвам в болница никога!
    Ако не си платя на място, няма да ме лекуват - толкова ли е сложно?
    И без друго ако не бутнеш някой лев на докторите/сестрите никой не ти обръща внимание....
    Само се чудят как да приберат парите на хората, а насреща - нищо и половина. Магистрали, спортни зали.... а хората умират под път и над път!

    Коментиран от #10

  • 2 Ходи си Бойко ако обичаш България

    1 2 Отговор
    Бойко че то останаха ли милион и сто българи:DDDDD или всичко се спаси по света за по добър живот, кола и здраве и милион други неща, някоя държава със силна икономика в която има заводи и хората там не знаят какво значи продажен политик а още по малко то той да бъде с криминално минало и обкръжението му е само от "мутри".
  • 3 9876

    2 2 Отговор
    Не плащаме защото не работим. Отидете в което и да е боро по труда и вижте какво се предлага. Дойде време да просите пари чрез измислени машинаций. Това ли е финансовата стабилност.Пълна заблуда е че някои ще получи каквато и да е мед. помощ без осигуровки дори и бърза помощ не идват. Излез на светло и кажи какво си похарчил до сега и с какво разполагаш .Джипита взимат по 5хил лева. Само за сравнение млад лекар в Германия взима12 евро на час 2500на месец с германиа ли не сравняваш. Искам да си продам колата за да живея а не да запушвам дупките.
  • 4 маглата

    1 2 Отговор
    съжалявам че гласувах за него
  • 5 pacoran

    1 0 Отговор
    offf ei aman ot prost narod nemal da si pla6ta zdravnata osigorovka dds-to ne si pla6tat ama 6to kato otidete v 4ujbina vsi4ko si pla6tate 6oto 6e otidete u pandelata mi6oci zatva a tuka znaete 4e niama zakon i zatva si praite kvoto iskate ama e vreme tva da spre i samo boiko ima top4ite da go naprai taka 4e si traite mi6oci i zapo4vaite da si pla6tate 4e vi 4aka golemia
  • 6 лимонад

    3 0 Отговор
    тая здравна система няма да се оправи докато не направят здравните вноски на всеки да си се събират в негова сметка и да може да се ползват само за здраве. Като се разболееш - отиваш и плащаш от тая сметка. като нямаш пари в сметката - вадиш от джоба. ако няма и в джоба - лекуват те с каквото има. Не да се наредя с м..го на опашка и да имаме равни права и 2мата, че той и с по-големи претенции да е дори.

    Коментиран от #59

  • 7 mndaa

    1 0 Отговор
    Много си прав ЗДРАВНИЯ точно това е причината поради която се обезмисля плащането на здравните,че където и да отидеш винаги трябва да бутнеш нещо иначе не става
  • 8 VVV

    1 3 Отговор
    С прост човек може ли да се спори?!!!Плащали за кола,а за здраве не.То осигуровките са толкова осигуровки за това голяма част не си ги плащат!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Здравния":

    da ama kato vidish zor si prav v bolnicata i nesi plashtash nali.abe mnogo ste ogranicheni.sramota.
  • 11 Мутроо

    1 1 Отговор
    Мутро, дай от милиардите за които черпиш, че имаш на нас бедните и ще си платим здравните, но защо плащаме на личен лекар, за преглед, за изследване и т.н., нали като си платим здравните сме осигурени, бе..........
  • 12 До пакоран

    0 1 Отговор
    Ела да ми ги вземеш бе умник
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 9876

    0 1 Отговор
    Щом до тези пари опря. След една година го виждам с 2млрд. дълг;
  • 15 mizeriq

    0 0 Отговор
    като плащам осигуровки та какво ? отивам в болницата чакам 2-3 часа само за да ме приемат и после нямало направления ?!?! или както се случи с баща ми бог да го прости ... разболя се и не искат да го приемат във военна болница а той беше служител там шофиор на линейка и не го приемат щото нямало свободни легла .... после като отидохме с връзки там веднага имаше свободни легла обаче нямало най важното лекарство за лечението му което струва 200 лева и трябвало ние да си го осигурим ?!??! е за какво са тея здравни осигуровки след като отиваш в болница и си плащаш ти лекарствата. бойко първо да си оправи болниците и корупцията и тогава да тръгва да събира пари от хората... гласувах преди за него избрах го ама на другите избори определено няма той да е избора ми .... вместо да измисли начини как да се повиши заетоста и рабоитните заплати за да има хората какво да ядат той ми строи магистрали и само вдига цените на всичко че понеже в европа били толкова а при нас по ниски а нали вече сме европейци и трябва да се изравнят цените ... а ти знаеш ли там какви са работните заплати ??? цените ни изравнени а работните заплати с 10 пъти и повече по ниски от техните.
  • 16 Едикой си

    0 1 Отговор
    "Защо не плащат за здраве, но за кола - да?"
    Защото здравеопазването ни е некачествено г-н Борисов.
  • 17 гост

    0 1 Отговор
    Абе тоз човек луд ли е.Опитва се да имитира Т. Живков но на него му казваха лисицата и историята ще каже дали е така.А пък нашия още сега се вписва в историята.
  • 18 fuck all them

    0 1 Отговор
    ni6to ne trea da se pla6a na taq skapana sistemaa ni6to kak te 6e mi opredelqt az kvo da pla6am we demokraciq ozna4ava naroda da diktuva kakvo da se pla6ta i kak da e a te prosto trea da smetnat durjavniq bujet i da izpulnqvat a ne toq da mi vkarva milqrdi v magistrali a horata da umirat ot glad i da isk da im davame o6te da ni zimat osigurovkite da si stroqt hoteli i posle da kazvat 4e nema ni6to v durjavnata hazna eee skapan narod smetnete grubo po kolko pari vlizat na den samo ot sistemata na mvr i na drugi podobni we kade sa ?? seki edin ot tex gi zima i gi pere kato mu e kef ,v amerika predi 3 godini bexa razdavali na semeistvo po 600 dolara za6toto be6e golqma bezrabotica i pravitelstvoto podkrepq6e sistemata izkustveno i kato se ima v predvid 4e texnata sistema togava be6e 20 puti po silna ot na6ta a te si mislexa 4e sa nogo zle a kvo da kajem nie
  • 19 affa

    0 1 Отговор
    ЩОТО ЗА КОЛАТА ПЛАЩАМ И Я КАРАМ А ЗА "ЗДРАВЕТО" НИЩО НЕ ПОЛУЧАВАМ ПФФ...СМЕШНИК
  • 20 ДО КИК4О

    0 0 Отговор
    Браво Б.Б. това е наистина првилно ре6ение дано стане по бързо 700 хиляди да вкарват по 15лв ето ти ги 10 милиона с които да се пла6та на докторите и да има за консумативи и материали оборудване ! А до колкото ка4еството на медицинските грижи.. то няма как да стане без пари .... 6то вие не си вър6ите добре работата без добра заплата и условия на труд ! А ако полу4авате по добра заплата и условеия на труд няма ли да стараете пове4е в каквато и да е работа да работите Помислете .
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    КИКЧО няма как да стане тази работа приятел.
  • 22 съчуствие

    0 0 Отговор
    Аз знам едно...,хоратa които не работят,те нямат осигуровки!!!Мисля,че ако някой работи значи ще му се плащат осигуровките.Напълно логично е и е много ПРОСТО.Ако някой е решил да си продаде колата от принуда за да си плати разходите по банки,ток,води и т.н ,как да отдели и за лихварите от здравната каса.Здравната каса да натисне Бойко за да се намери работа на народа,тогава на всеки ще му се платът осигуровките.СТИГА С ТОЗИ ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ!!!! НЯМАТЕ ЛИ МИЛОСТ КЪМ НАРОДА СИ ВЕЧЕ!!!!!А тези които се надуват че си плащат осигуровките,казвам.....,недейте да високоумствате, че не се знае утре дали и вие няма да сте безработни!!!"Гладния на сития не вярва"

  • 23 azsamsuobiknoven4ovek

    0 1 Отговор
    Ами ако предпочитам да се лекувам на частно пак ли съм длъжен да си плащам осигуровките ???
    Аи по този начин ни отнемат правото да се разпореждаме свободно със имотите си !!!
    този закон е уникално тъп !!!
    А хората които нямат работа те защо са длъжни да плащат ???
  • 24 hfij

    0 0 Отговор
    А добър ден
  • 25 кик

    0 0 Отговор
    Бойко Борисов: Защо не плащат за здраве, но за кола - да
    боко аз тренирам 6 дни в седмицата тежка атлетика, карам колело тичам, плувам не пуша и не пия как така не се грижа за себе си?как не се грижа за здравето си?поредните глупости дето говориш са това
  • 26 PlimP

    0 0 Отговор
    поредният начин да смуче кинти от народа, аз пък съм милиардер и не искам да пълня гушата на гнусната държава и политици и ходя по-частни клиники из чижбината, щото така ми е кеф, като ше взема да си стегна накрая и аз куфарчето за навън пък да дойде да ме накра в Канада или в САЩ да си платя здравните в БГ, кара хората да намерят начин да нямат нищо общо с родината си, тоя ако спечели втори мандат определено вече изчезвам
  • 27 кими христов

    0 1 Отговор
    Бойко Борисов: Защо не плащат за здраве,za6toto go niama vie im go otnehte ,ostana dy6ata tia e posledna,edin den naroda 6te ysaznae 4e sme lagani postoianno i togava pla4i zemio!
  • 28 гост

    0 0 Отговор
    Трябва да си има минимална задължителна вноска покриваща спешите нужди,а вече който иска повече да си направи отделна застраховка,по-евтино и по-сигурно ще излиза на хората. Но така няма да може да лапат и да точат касата.Сега за преглед да отидеш и ти вписват,че са те лекували.
  • 29 aaaa

    0 0 Отговор
    На изборите Бойко май ще е малцинство в парламента много прост човек!
  • 30 4567

    0 0 Отговор
    Ами няма да има работа.5 олигарха държат всичко и той рита топка с един от тях.А когато аз искам да започна нещо свое минавам през всички кръгове на ада.
  • 31 ДО КИК4О

    0 0 Отговор
    Абе какво се правите на интерени за 10 лева бе , едно кафе да пие6 са оти6ли ! Ама на кафе ходиме секи ден май по три пъти а десет лева немли после я ги гледай ти ... Ами тия страни дето здравеопазването е хубаво уж ясно ли ви е на вас 4е там струва поне 200 -300 долара или евро например ... Явно пове4ето тука са съвсем алкохолиузирани и мозъка им отдвана се е изгладил една месе4на вноска на запад е колкото за 4-5 години в БГ и после иска6 обслужване и хотел и проститука безплатна не искате или френска любов да ти направи ГП-то за 2.90 а????!
  • 32 Шпер

    0 0 Отговор
    защото макар и ГОУФ пак ще ти свърши повече работа, отколкото здравното осигуряване!
  • 33 Мамицата ви

    0 0 Отговор
    Що да плащам здравни?!?! Така или иначе не отиват попредназначение. Разни администрации и наши фирми снабдители мажат дебело филията, а лекари и пациенти страдат!
    И малко личен опит - отивам в транспортна да ми разбиват камъни в бъбреците - безплатно - ОК, ма ми се полага ден престой и наблюдение, а лягаш на апарата, ставаш и по живо по здраво... А те си изписват, че си лежал и т.н. съпровождащи разходи за едно денонощие и така 3! пъти. Ами ако имах усложнение?!
    Жената я осакатиха с операция в държавана безплатна болница. Имало този риск, ма много леко го подминаха факта, а уж информирано съгласие. Замазаха ни очите за да се съгласим за да не ни изтърват като КЛИЕНТ (упс, не сме ли пациент?!?!?). Иначе в модерна клиника макар и срещу пари с по нови методи шансовете за друго развитие бяха били значително по добри. Е, и ние сме си донякъде виновни (наивни), ама за това ли и двамата цял живот плащаме?!?!? Заради това се наложи после да се подигурим и при раждането и платихме 1300 лв на частна клиника, а сме си осигурени... Да продължавам ли още?!?! И тоя ме пита що не плащали! НЕ ПЛАЩАЙТЕ! Ние понеже сме трудов договор и няма начин, иначе 1 стотинка НЯМА да дам на тъпата пасмина дето ни управлява!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ozaki

    0 0 Отговор
    А на теб май не ти е ясно че там вземат с около 10 пъти по високи заплати като вземете да сравнявате България с други държави(като управниците) не знам какво ми става...сравняват всичко... горивата били най-евтини в БГ,тока бил най-евтин,храните били най-евтини а за заплатите дори и думичка не обелват...не е ли според теб така?! или ти си от хората на Борисов и ще го подкрепиш?
  • 36 ozaki

    0 0 Отговор
    това се отнасяше за 31
  • 37 999

    0 0 Отговор
    Ами зщото трябва да пишеш на латиница
  • 38 До Неграмитника които е написал това>

    0 0 Отговор
    "Абе какво се правите на интерени за 10 лева бе , едно кафе да пие6 са оти6ли ! Ама на кафе ходиме секи ден май по три пъти а десет лева немли после я ги гледай ти ... Ами тия страни дето здравеопазването е хубаво уж ясно ли ви е на вас 4е там струва поне 200 -300 долара или евро например ... Явно пове4ето тука са съвсем алкохолиузирани и мозъка им отдвана се е изгладил една месе4на вноска на запад е колкото за 4-5 години в БГ и после иска6 обслужване и хотел и проститука безплатна не искате или френска любов да ти направи ГП-то за 2.90 а????!"
    Право бе Неграмитник,хайде първо да се научиш да пишеш правилно и малко по-грамотно,пък после давай мнение по въпроси които явно се вижда, че не разбираш нищо.
    А колкото до този закон,ми пряко погазва конституцията-само това ще кажа които иска да разбере защо и как да прочете Конституцията на ребуплика България.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 жужо

    0 0 Отговор
    Няма друга държава в света, в която безработните да си плащат за здравно осигуряване! Няма! Тоя парадокс говори колко им е акъла на управляващите и колко мислят за хората, изпаднали в трудната ситуация на безработни!
  • 41 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    г-н Борисов , макар че работя в администрация ако аз имах избор не бих се осигурявал здравно по сегашната система поради няколко причини:
    През 2001г. ми се наложи да лежа в Окръжна болница-Пловдив. В стаята имаше още двама мъже -роми ,които нямаха една стотика здравна вноска ,а получаваха същото лечение като моето.Дори не ми дадоха пижама.Лежах си със моите дрехи.
    Другата причина е че в момента чакам ред за ядрено магнитен резонанс.Казаха ,че се чакало месец,а вече минаха три.Аз не знам какво ми е и не смея да спортувам.Кой знае още колко месеца ще чакам.Хубаво е и Вие да прочетете това госпожо Атанасова.
  • 42 жжж

    1 0 Отговор
    Когато 2 мл безработни цигани си платят здравните,тогава и аз ще плащам!!!!!!!!!!!!!!
  • 43 апаши

    0 0 Отговор
    А ако неги платя в затворали ще ми вкарат? Малко ме съмнява да са милион и сто!!! Ромите броите ли ги???
  • 44 Захарче

    0 0 Отговор
    Отговор на заглавието на статията : ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ИЗПОЛЗВА НОВИТЕ МАГИСТРАЛИ !
    Когато "тъмносините" започнат да си плащат поне на 90% от разходите , тогава въведете подобен критерий !
  • 45 нана

    0 0 Отговор
    Ще направят ли болници за безработни?Не мислиш за здраве когато нямаш хляб в къщи.
    Като искат всеки да плаща да направят здравни спестовни книжки и всеки ще разходва толкова колкото има там внисени,а не така на чужд гръб.Като плащат други ????........Така в България няма да стане!
  • 46 кик

    0 0 Отговор
    аз да попитам като съм безработен от къде пари?самата дума безработен озна4ава и безпари4ен...........в европата дето се напъваме да казваме 4е сме на държавата и е по евтино да ти даде 900 евра помощи за да живееш докъто намериш работа а не да крадеш да правиш зулуми за да си набавиш храната и да се унижаваш с какво ли не но тук има си4ко друго но не и държава
  • 47 нана

    1 0 Отговор
    На правителството изобщо не му ясно че има хора без хляб за деня.
  • 48 нана

    0 0 Отговор
    В чужбина плащаш, защото там не работиш за 250-350 лв.които не ти стигат за нищо.
  • 49 Захарче

    2 0 Отговор
    Хубаво е кратуните да изкарат един месец с минималната пенсия или минималната заплата , като си платят разходите за ток,вода , телефон и др. и тогава да вземат решения ! Така ще разберат къде ни стяга чепика и дано да им се пробуди съвестта !
  • 50 колер

    1 0 Отговор
    Аз си плащам здравните осигоровки но защо!!!
    1. Като отидеш при личен лекар освен ако не си зле със сърцето или не си паднал на място НЕ ти се дава направление за специалист а личния ти те лекува както си знае ... защото "нямал право" да пуска направления и то това едва по средата на календарна година !!!
    2. Наложи ли ти се да се обадиш на БМП (недай си боже) или ще ти бъде отказана или ще дойде след час поне !!! Това е всеки път, разбирам когато е натоварено, но чак пък всеки път !!!
    3. Отидеш ли при лекар той по всякакъв начин ще ти "избие зъбите" и ще ти свлече 100 кожи от гърба, демек ще ти вземе и парите дето нямаш, а уж е безплатно като си плащаш здравните.
    Има още доста проблеми които не са изчистени а се гледа само да се вземат пари от хората !!!
    Освен всички други далавери дето се правят в тая здравна каса !!!
    Е на кой му е кеф да плаща и да го правят на маймуна 20 години вече !!!

    Коментиран от #60

  • 51 кик

    1 0 Отговор
    ако заплатата ми е 5000лв месе4но не годишно и при сегашните цени на стоки и услуги и непроменени други фактори и данъци не ми е проблем да плащам месе4но 50-60 здравни но когато заплатата е 6-700лв е проблем.....кога наи-после ще поставите въпроса за заплатите пред ония васали от сащ?спасявахме еврей по врем ена воината и сега как ни се отблагодаряват като ни прават геноцид.....

    Коментиран от #58

  • 52 6543

    1 0 Отговор
    Да съкрати половината държавни служители и ето ги парите.Тогава всички съкратени дето сега го защитават ще запеят друга песен.
  • 53 abe, mani...

    1 0 Отговор
    тоя докога ще говори глупости на хората, докато търпиме такива да ни управляват, така ще е!
  • 54 николай

    0 0 Отговор
    Znaete li g-n Borisov za6to ne si pla6tam az zdravnite osigurovki,za6toto jivey v edna korumpirana darjava.Az prez pove4eto vreme nesam v BG,no vednaj mi se naloji da si napravy edna operaciy i doktorat mi kaza ako iskam da si platy zdravnite osigurovki za edna godina nazad i taka nyma da pla6tam ni6to,vsi4ko 6te e po-klini4na pateka.Dobre,do tuk vsi4ko e OK,no kakvo stana posle,kogato stana vreme da me operirat,znaete li?Ostanahme nasame s doktora,docent Konsulov,koito me popita eto s tezi dumi:awe,ti kakvo 6te po4erpi6?a,az mu kazah kakvoto kaje,i znaete li kakav mu be6e otgovora:utre sutrinta 6te moje6 li da mi donese6 300lv.kato pristigne6 za operaciyta,kazah mu 4e 6te moga,no izob6to ne otidoh da me operira i s vsi4koto si nahalstvo mi se obadi da me pita za6to nesam oti6al da me operira...Eto zatova predpo4itam kogato mi se naloji da opra do tyhnite uslugi da si zaplaty kakvoto trybva,a ne da palny gu6ata na nykoi
  • 55 петьо

    1 0 Отговор
    Започнаха прекалено много да се занимават с личните имоти на обикновения човек. Много скоро тази мафия ще ни пороби.Трябва ден по скоро скоро да изгоним всички от народното събрание.Надигай глава човече.
  • 56 Захарче

    1 0 Отговор
    Защото виждаме , че парите ни отиват на вятъра т.е. бонуси , кражби по кл. пътеки , административни простотийки , лекари със заплати около 500 лв (смешна е за лекар) . Нямам желание да си плащам , въпреки принудата !
  • 57 posetitel

    1 0 Отговор
    Андрешковщината по принцип е отношение на народа към държавата, когато е принуден да го прави, но поне ли държавата да си служи с андрешковски методи - това е сигурен признак, че тотално ни е спукана работата отвсякъде. Ами не лекувайте хората без осигуровки, има и частни болници с Бързи помощи, защо трябва да са от бюджета на здравната каса по-горе описаните случаи? Къде е логиката да страдат хиляди хора от административни усложнения, че щяло да има такаизброените случаи, май пак сме от йлавата за краката...
  • 58 Bg 2

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "кик":

    По-високи доходи, по-високи осигуровки не е ли така?
    И тук става въпрос само за хора, които имат пари и купуват, а за тези които нямат и продават?!
  • 59 ivan

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "лимонад":

    6tom pozakone zadaljitelno pla6taneto. kakvo ob6to ima kolata ili imota?napravete taka primerno ,tri godini bez osigirovka 6 meseza efektivna prisada.dare4em nagodina neplateni osigorouki 2 meseza zatvor i vseki dasipravi smetkata kakvomue nai neubxodimo.sire4 plazma ili zatvor samdasi re6ava.
  • 60 Bg 2

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "колер":

    До лев ще им се издължим, ние обикновените хора и пак няма да има достатъчно пари. И пак опира до висока безработица, ниски доходи-ниски осигуровки, ако се запази %-та от доходите, който е за здравни осигуровки и се умножава не по 4,5 или 600 лева, или по 2 или 3000 лева кога сумата ще е по-голяма?
  • 61 Vlado

    1 0 Отговор
    Бат Бойко,аз плащам 62 лв.здравна осигуровка ката месец,а не съм се лекувал с години.Кажи къде отиват тез парички които давам за "Бог да прости",и не дай Боже да вляза в болница отново те изтупват като брашнян чувал,все едно не си плащал.Синът ми така плати за операция от апендикс 600лева.Дадох ги...А защо плащаме тогава....???
    Ако здравеопазването ни е на ниво и без допълнително заплащане,то хората сами ще си плащат,и няма да измисляте простотии за да си платят.Нали сме Европейци.Направете го като в Испания например....
  • 62 Ботев Пд

    2 0 Отговор
    Дневният ред на обществото, въобще не е дневния ред на това правителство! То тотално е загубило ориентация за проблемите на хората. Хората едва изкарват месеца, е цените непрекъснато растат! Кой от правителството направи нещо за защита от инфлацията? Някой от това правителство да е опитал да вдигне доходите на хората /а не само на чиновниците/ ? Истината е че, нито знаят как, нито могат, а наполедък се уверявам, че даже не искат. Да, не искат, защото който постави проблема за доходи/цени - те се правят, че не са чули - просто те смятат, че това не са проблеми за тях!
  • 63 Захарче

    2 0 Отговор
    Какво здраве ? За торба с кокали и кълбо от нерви , няма място за здраве !
  • 64 ............

    3 0 Отговор
    Накратко ще дам 2 примера :
    1. След претърпяна катастрофа колата я закарахме на сервиз.Когато говорихме с майстора за тази гражданска отговорност дето сме задължени да плащаме,той вдигна ръце и каза.Гражданска отговорност ето вижте ей тез коли всички чакат тука пари от гражданска отговорност.Каза вече лежат тук от месец , че и повече.Ние като ни изтече срока на гражданската веднага на спират и в нарушение.А иначе като доиде време за ремонт да дават те на нас ей така колите ни висят с месеци по сервизи.

    2.Един приятел,който е с непрекъснати здравни осигуровки.Претърпч операция,след която му се наложи да остане за 2 нощи в болница.А цената беше 750 лв за операция и по 100 лв на вечер за легло.Затова ли се осигуряваме ??????????????
  • 65 jjj

    1 0 Отговор
    премиер крадец
  • 66 ...............

    1 0 Отговор
    то здраве вече нямаме но коли все още имаме затова
  • 67 фтъд

    3 0 Отговор
    бойко,немога да те слушам повече,загубеняк.съвсем се самозабравихте.
  • 68 555555

    0 0 Отговор
    vsichki sa carvuli i boiko s cqloto narodno sabranie v zatvora togava shte se opravim
  • 69 Иванов

    2 0 Отговор
    Не мога да разбера защо и Атанасова и Борисов говорят за това как този който имал пари за кола и апартамент трябвало да има и за осигуровки ,след като в законопроекта ЯСНО е записано ,че задължението да представи удостоверение е за ПРЕХВЪРЛИТЕЛЯ:

    § 32. В чл. 264 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (обн.,
    ДВ, бр. 105 от 2005 г.; изм. и доп., бр. 30, 33, 34, 59, 63, 73, 82, 86, 95 и 105 от
    2006 г., бр. 46, 52, 53, 57, 59, 108 и 109 от 2007 г., бр. 36, 69 и 98 от 2008 г., бр. 12,
    32, 41 и 93 от 2009 г., бр. 15, 94, 98, 100 и 101 от 2010 г., бр. 14, 31, 77 и 99 от 2011
    г. и бр. 26 от 2012 г.) се правят следните допълнения:
    1. В ал. 1 се създава изречение трето:
    „Прехвърлителят представя и удостоверение от Националната
    агенция за приходите за липса на задължения за здравноосигурителни
    вноски.”
    2. В ал. 2 се създава изречение второ:
    „Прехвърлителят представя и удостоверение от Националната
    агенция за приходите за липса на задължения за здравноосигурителни
    вноски.”

    ,което означава ,че се натоварва този ,който има нужда от пари ,а не този ,който иска да похарчи и чисто теоретично може да се окаже ,че ако човек не може да си плати осигуровките и иска да си продаде имота ,за да го направи ,първо трябва да тегли заем ,за да си плати осигуровките ,а след това като продаде ,да си връща и заема . Пълен абсурд според мен ! Или аз нещо не разбирам или не си четат собствените законопроекти и коментират напосоки как ,разбираш ли ,стоели нещата и на народа трябвало да му се обясни .
  • 70 Бойко

    1 1 Отговор
    Всички да си плащат здравните осигуровки .
    Аз на година спестявам от закуски 500 000 лв. и си се осигурявам, защото работя на две места .
    Просто съм си работлив, не като повечето мързеливи българи .
    Аз отивам да режа една лента за откриване на магистрала .
    Айде и не пишете повече глупости че всичко се записва .
  • 71 динев

    1 0 Отговор
    то ако се мисли за всяко нещо по този начин,чрез изнудване на хората,тва държава ли е ,какво ще стане ако всеки почне да прави каквото си науми без да мисли. колко здравни министъра вече се смениха???,май най големия глупак е примиера на България!!!Некадърност некадърност...простотия до шия!!!ами за шофиорските книжки новите измислици да се сменчт на 5години????? а защо никой не говори за зплати господа рекетиори,мутри и глупаци колкото искаш
  • 72 Балканджи Йово

    0 0 Отговор
    А,ако човек е безработен пак е длъжен да плаща здравни осигуровки!Т.е. и без доходи-пак плащай!Едва ли не трябва да откраднеш и продадеш,че да си здравно осигурен!А,ако човек иска да си продаде автомобила,за да си плати здравните осигуровки,пак хяма да може,защото преди продажбата не е осигурен здравно!А тези,който са хронично болни и безработни и трябва редовно да пият животоподдържащи лекарства откъде да намерят пари за тях?Държавата ги обрича на смърт!
  • 73 Пирамид Хлътков

    2 0 Отговор
    Какво да плащат за здраве.
    То само като видиш сградата, която наричат болница и в най-добрия слъчай те хваща нещо като: чума, хив и такива готини болести, ако пък нямаш този късмет някой
    "квалифициран доктор":
    1. не ти обръща никакво внимание
    2. убива те
    3. за да ти обърне внимание плащаш все едно си в хотел Четири сезона и ако имаш късмет оставаш жив и без пари
    Да вземе да се осъзнае малко и да не говори толкова глупости този човек.
  • 74 мар

    0 0 Отговор
    Бойко ,направи първо промяна във здравеопазването хората да видят промяната,със принуда и такива закони няма да стане.по тази логика утре и хляб няма да можеш да си купиш ако не си ЗО.
    Тази бюрокращина идва в повече .
    Ако утре видя как отношението към пациента се променя,повярвай ми ,ще си вчупя краката да платя. имам -нямам това ще ми е първото нещо което ще направя.
    Според мен такава трябва да е политиката за всяко едно нещо.
  • 75 аз

    0 0 Отговор
    абе незнам ,ама министърката става ,личат си парите за падръжка
  • 76 Болен здрав носи

    1 0 Отговор
    Айде бе Бойко вземи се в ръце ! 300000лв че какво ще му лекувате за тези пари.Обществена тайна е къде отиват парите на бедните данъкоплатци.А вас ви е яд,че има и такива които не се поддават на шашармите ви и искат адекватно лечение.Еми извинявай БОЙКО ама неможе човека да си плаща цял живот като поп и накрая да умре като куче чакайки пред някой кабинет.Вземете се малко в ръце защото скоро ще ви вземе народа.На всички сте омръзнали вече с лиготиите си.
  • 77 писна ми

    0 0 Отговор
    А бе момче, а бе бойко...за щети от ПТП плащат от ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ. Пак си говориш непотготвен...А хората дето са безработни и нямат доходи а са длъжни да плащат здравни вноски от какво??? Много ти е лесно да си говориш без да мислиш.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 aman

    0 0 Отговор
    ТАКА-А-А...ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ ФЕН НА БОЙКО...НИКАК ДАЖЕ...АМА ЧОВЕКА Е ПРАВ...ПЪРВО: БЪЛГЯРИНЯ СЯМО С ПРИНУДА СЕ ОПРАВЯ...АМА СЕГА СИРОМАХОМИЛЦИТЕ ЩЕ ПИСНАТ...АМА ПИЧОВЕ...АМА СПОМНЯТЕ ЛИ СИ, КАТО СЕ СПОМЕНА , ЧЕ ЕВРОПЕЙСКАТА ЗДРАВНА КАРТА ЩЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА...ПОТОК СТАНА ОТ ХОРА...ДЕТ ДА СИ Я ПРАВЯТ...И ВЪОБЩЕ НЕ МЪЦАХА...ЧЕ ИМ БИЛО СКЪПО...ЧЕ ТУЙ-ТИ ОНУЙ-ТИ...ПОСЛЕ-Е-Е-Е МЪДРИ ДЕПУТАТИ РЕШИХА...АМЧИ ТО ЩО ДА ГИ ТОРМОЗИМ НА ОРАТА...И ХОП...ПУСТОШ...АМА СЪЩИТЕ ТЕЯ БЪЛГАРСКИ МРИЯТ ПО КЬОШКОВЕТЕ ПО ЧУЖБИНАТА ПОСЛЕ...ЩОТ СА БЕЗ КАРТИ...
    СЕГА КАРТИ ВАДЯТ ТЕЗ ДЕТ ЩЕ РАБОТЯТ КАТО СЕЛФ-ЕМПЛОЙМЪНТ В ЧУЖБИНА...И НЕ МЪЦАТ..ГРА-А-А-АМ...КАРТА ВИКА...КАРТА...ТАКВОЗ...ДА МИ ИЗКАРАШ......А-А-А-АА МАЗНИ МУЦКИ НИЕДНИ...МОЖЕЛО...ЗНАЧИ МОЖЕ КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ ИЛИ ФРГ-ТО ТИ НАЛОЖИ...ДА СИ У РЕД...А КАТО ТИ КАЖЕ НАШИОТ МИНИСТЪР...А-А-А-А...ОН Е ЧОРБАДЖИЯ-ИЗЕДНИК...Е-Е-Е-ЕХ ПРОСТОТИО БЪЛГАРСКА...ЗА КОЛАТА И ДУПЕ ДАВАМЕ...АМА-А-А-А...ЗА ЗДРАВЕТО...МИ ТО-О-О-О...ОТ ДЕК ТОЛКОЗ ПАРИ...
    И ПОСЛЕДНО...ЕДИН ЛЕКАР...СПЕЦИАЛИСТ...СМЯТАХ...НА ПРАКТИКА ТРЯБВА ДА СПЕЦИАЛИЗИРА БЛИЗО 15 ГОДИНИ...!!!МЧИ КОЕ МУ ПЛАЩА БУЛГАРИСТАНЕЦА С 16 И 80 БРЕ..., КОЕ...ВРЕМЕТО, НЕРВИТЕ, ЗАГУБАТА НА ВРЕМЕ ЗА СЕМЕЙСТВОТО...
    НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО...ТОВА , ЧЕ ИМАЗЛОУПОТРЕБИ...ДА-ИМА...АМА ТЕ НЕ СА РОДЕНИ ОТ СИСТЕМАТА...ТЕ СА РОДЕНИ ОТ ДРУГИ БУЛГАРИСТАНЦИ...ДЕТ СЕГА РЕВАТ, ЧЕ ПАРИЧКИТЕ СА ИМ МНОГО...И ОТИВАТ АФИФ...АМА-А-А-А-А...МОРЕ-Е-Е-Е...Я МУ ДАЙТЕ ВЛАСТ НА ТОЯ СЪЩИО...И МУ ГЛЕДАЙТЕ СЕИРО...А КАТ СТАНЕ САКАТЛЪК...ВИКА...МИ ТО НАРОДА Е Е.АТИ ПРОСТИО...НЕ МЕ ОСТАВЯ ДА КРАДНА...И КАТ ГО ПОНАТИСНАТ НА БОЙКО ОРАТА...ВМЕСТО НАРОДА ДА Е ПОЗИТИВЕН...ВИКАТ ЕВАЛЛЛА...
    О-О-О-О СВЕЩЕНА ПРОСТОТА...
  • 80 кик

    0 1 Отговор
    първо целата държава трябва изоснови да се разтърси как може в кувейт и саудитска арабия да не се плаща нищо а тук вси4ко?трябва да се направят централи за ток и други авангардни иноваций в действие с който да се покриват вси4ки ежедневни нужди на народа от държавата, второ да се форсира на макс търговията на държавни(народни)пари на световните борси, да се завоюва нишата на япония и другите страни с тесни отрасли и да се спе4ели пазарен дял от дейност която ще им отнемем и бг да удари по масата и да се покаже 4е от тук ще стават нещата в света и пари4ните потоци да текнат насам и неща като ток, вода,образование, здравеопазване да са абсолютно безплатни това не е химера и зада4а на политиците който трябва да направят то4но това защото политиката е световна надпревара кой да е най и по
  • 81 Да бе, да

    1 0 Отговор
    Искам да питам Б.Б. ЗАЩО има само ЕДНА здравна каса??? Къде е конкуренцията?? Къде е моето ПРАВО на избор на каса и ДАЛИ ИСКАМ да си давам парите на каса или да си направя собствен здравен влог в банка??? ДОКОГА ще се обира народа със задължителни осигуровки, които потъват нечии частни джобове и ДОКОГА ще искат хем осигуровки,хем доплащане за всяка манипулция в болниците?? Защо на доктора работното му време е от 14 до 17 часа , а си тръгва в 15.30 , и аз НЕ МОГА ДА МИНА НА ПРЕГЛЕД??????
  • 82 Сталин и Хитлер са отживелица

    2 0 Отговор
    .........Милион и сто не са си платили здравни осигуровки..........
    Те искат да си платят но Ти тикво не си осигурил нормални условия за бизнес и работа.Хората просто нямат пари.Колкото и желание да имат няма как да стане.Забравете най-после за методите на вашите учители Сталин и Хитлер и създайте нормални условия за бизнес и работа,а не само да си правите реклама и да крадете.
    Както се осигурили НОТАРИУСИТЕ и ЧСИ да ни одират кожите и да лапат милиони на наш гръб,осигурете и останалата част от бизнеса.Тия дребни канцеларски плъхове трупат милиони без да си помръднат пръста,а ние се съсипваме от работа за жълти стотинки.Подсигури и на нас такива условия тикво двулична.
  • 83 realist

    1 0 Отговор
    skoro na B.B. i kompania 6te im pla6tame i danak toaletna , hubavo e da ima i tam broia4 vurzan kum nap ,i tova 6te e za na6e dobro 6te se hranim po malko i 6te sme po zdravi..........................ako pitate tiah
  • 84 USA

    1 0 Отговор
    Боко, Боко дървена главо, я си вземи пак маркуча, няма кво да те коментирам
    А раята, колко още требе да разбере, че отдавна да е грабнала тоягите, шото няма хъс за пушките.
    Захари Стоянов го е описал...
  • 85 ГЕЙбер

    0 0 Отговор
    Слава на нашата партия любима.Слава на нашия велик вожд ББ.Вечна дружба с КНДР и Куба от векове(((абе не е точно така,ама 'айде))) за векове.Благодарим ти учителю за грижите,които партията и лично ти полагате за добруването на народ и родина.Да живее ГЕРБ.Да живее майката на всички партии БКП.Да живее и нейната свидна рожба ГЕРБ.Да живее.
  • 86 ицо

    1 0 Отговор
    БОИКО АМИ КАТО ОПАПКАХТЕ ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА СЕГА ПОСНАТА МЕКИЦА СЕ ЧУДИ КАКВО ОЩЕ ДА СЪСИПЕ. КРАИНО ВРЕМЕ Е ДО СЕ МАХАТЕ.НА ВАС ВСЕ НЯКОИ ВИ Е ВИНОВЕН.НА КРИВА РАКЕТА КОСМОСА ВИНОВЕН.
  • 87 Даниел

    1 0 Отговор
    От сега мислили с колко да вдигат минималния осигурителн праг за 2013. Аз от сега ще помисля колко хора да освободя от работа поради тази причина и спрямо техните сметки. Затварят сами този абсурден кръг - безработица,данъци,осигуровки,здравна каса . Ако така продължават ще продължа само аз да работя ,но първо ще се самоуволня като обещавам да не отивам в бюрото по труда. А на лекар като отидем /не дай-боже/ така или иначе си излизаме от джоба като агне от кожа . Ток ,вода ,горива,информационни облужвания с таксички,преводни такси на административни ослуги - аман от монополи. само тормоз. Вместо да работиш спокойно и да си плащаш ,мислят само как да те оскубят до просешка тояга и ни принуждават ние да вървим между капките . Единствено ограничения на права и все по-труден живот за нас . Сбърках с избора . Няма да се повтори.
  • 88 Вел Ван

    1 0 Отговор
    Бойко Борисов: Защо не плащат за здраве, но за кола - да?

    Отговор: Защото, не искам да ме крадат.
  • 89 КРАЛИ МАРКО1

    0 1 Отговор
    ДАНО НЯКОГА ДА ТИ ДАДЕ ГОСПОД И ТИ ДА ВИДИШ КАК АЗ СЪБИРАМ 16,80 ЛВ НА МЕСЕЦ ЗА ДА СИ ПЛАТЯ ЗДРАВНАТА ВНОСКА НА 64 ГОДИНИ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ПЕНСИЯ
  • 90 курти

    2 0 Отговор
    тези се чудят вече от къде да смучат народа.от тези 1 100 000 поне
    450 000 са трайно безработни,регистрирани в бюрото по труда.има
    други които отиват и си плащат в брой на лекаря,има и такива които работят и си плащат осигуровките в чужбина .и накрая какво...
    от цялата тази гимнастика няма да се получи това което се очаква.
  • 91 Петко

    1 0 Отговор
    Една случка, отпреди няколко месеца.
    Познат, които работи като мазач, не беше здравно осигуряван от собственика на фирмата в която работи .
    Заболяха го и двата бъбрека и отиде в спешен център Стара Загора.Там не го приеха и го пратиха да си плати осигуровките.
    Плати 400 лв., прегледаха го и го пратиха да купи ампули НО-ШПА от аптеката за 0.46 лв. .
    Те нямали .
    Биха му обезболяващата инжекция и го пратиха в къщи, нищо му нямало .

    На другия ден човека УМИРА .

    Това ли е медицината в България, кои е виновен и кои носи отговорност ???
    Доктора твърди, че му е забранено да се приемат болни в болницата, ако нямат висока температура или кръвоизлив .
    Нареждане от управата .Свободните легла се пазят за хора които дават подкупи на когото трябва .

    Затова ли плащаме здравни осигуровки, да умираме като кучета ?

    Пред болницата е заприличало на авто изложение от нови джипове на докторите, а пари за болните нямало .

    Г-н Бойко Борисов за да искате, трябва да въведете ред в системата на здравеопазването .

    Започвайте проверки с данъчните и полицията в здравните заведения, че след изборите може да облечете раираната пижама и да станете любима на някой 150 кг. циганин .

  • 92 Ботев Пд

    1 0 Отговор
    Ааа и друго. Защо за продажбата на една кола трябва да се минава през нотариус? Да храним и тях и такси държавни да внасяме?! Купувал съм коли в движение от западна Европа - няма нотариус! Че, то така утре ако си продам телевизора ще искат пак бележка за здравни вноски?! Ми да, то сега има телевизори по-скъпи от таратайките на Горубляне! Смахната работа.. ББ - като първолак в първия учебен час си - нито знаеш какво да правиш, нито можеш да го направиш!
  • 93 еди

    0 0 Отговор
    Защо да се внасят осигуровки,а както идем при лекар ,да си платим и потребителски такси и преглед.Преди време сестра ми (здравно осигурена) и се наложи да отиде на доктор в София с направление,което беше взето от лекаря ,прибрано в едно чекмедже с думите"ТУК СЕ ПЛАЩА,С НАПРАВЛЕНИЕ НЕ СТАВА". Всичко в България е една долна измама и не разбирам защо БЪЛГАРИТЕ мълчат.Малко ли страни има в Европа от които може да се вземе пример.Аз съм в Австрия,тук една нормална заплата е около 1500 евро при приблизително същите цени на храни и горива като в България +13 заплата + пари за годишен отпуск,което ме кара да си мисля,че за да има тези заплати при тези цени значи в България безкрайно много се краде. Казвайки на един пенсионер тук ( с пенсия 1400 евро),че майка ми за 43 години трудов стаж като работник в ДЪРЖАВНИ предприятия е получила по-макло от 100 евро пенсия,човека попита -Ама тя как живее ???? Живее,работейки иначе няма шанс.
    Бате Бойко,позамислете се какво ще дойде утре и къде отива България.Стига празни приказки и фалшив имидж.Помислете утре от кой ще крадете,че в България остават крадливите и мързеливите,а от тях няма какво да вземете....
  • 94 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Евала НА @ 82 Най точния коментар до момента.Крайно време е да се събудим. За бога братя Е.АВАТ СЕ С НАС.
  • 95 ПИЧА

    0 0 Отговор
    Ами БОКО бедни са хората бе не разбра ли вече.Ако не си разбрал слушай! ХОРАТА СА БЕДНИ И НЯМАТ ПАРИ ДА ЯДАТ ТА КАМО ЛИ ЗА ОСИГУРОВКИ.Ако много ти е дерт за тях зачисли ги към твоята фирма.Така ще спиш много много по спокойно.
  • 96 Ние сме кретени

    0 0 Отговор
    Дааааа евала на # 82.Евала.
  • 97 геибер

    0 0 Отговор
    МИСЛЯ,ЧЕ Е КРАИНО ВРЕМЕ И ТЕБ, БОКО, ДА ТЕ НЯМА ЗАЕДНО С ТВОИТА МУТРЕНСКА ПАРТИЯ!!!МНОГО ШЕ СМЕ ТИ БЛАГОДАРНИ ДА НЕ ТЕ ВИЖДАМЕ ПОВЕЧЕ,ПОМИСЛИ ЗА МИНАЛОТО СИ И ЗА ЗАТВОРА.....
  • 98 АЛЕКС

    0 0 Отговор
    Всички бедни хора си плащат осигуровките до стотинка, като изключим циганите... Все пак здравната осигуровка е съвсем дребна сума... Подкрепям Бойко за това изказване и за тази инициатива, защото е крайно време да смажем тарикатите... Познавам хора с коли за по 30-40 хил.лв., които не си плащат осигуровките години наред... Плащат няколко хиляди за автокаско, плащат за автомивка два пъти седмично, а не може да си плати 10-тина левчета за здравна осигуровка.... Досега нямаше никакъв механизъм да накараш някого да си плати здравните осигуровки... Българинът разбира само от сопа... само трябва да се изнудва българския тарикат, защото всичко, което не се санкционира, не трогва Ганьо.... Браво на ГЕРБ... Доскоро ги псувах за финансовата им политика, но с този ход ме изкефиха максимално... Сега само остава да погнат циганите, да им спрат помощите и да ги впрегнат да работят по инфраструктурни проекти... и тогава тотално ще ми спечелят сърцето и ще гласувам за ГЕРБ!....Браво!!!!
  • 99 Забравения

    0 0 Отговор
    КОГА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ ???! Всички ние българи им плащаме осигуровките -на съдии,прокурори,депутати,митничари и всички други:общо :700 000 души-държавна администрация за малка България !!Уникално !Паразити на наш гръб !!!!!Да си плащат!!!Някои вземат заплати над 5 000 лева месечно+командировъчни+13 и 14-та заплата,пари за работно облекло,извънредни и т.н.- ПЛАЩАМЕ ги всички ние !! ДОКОГА ??!така ще има пари за лечение на болните хора и на всички нас А не от 1 000 000 здравнонеосигурени да искаш пари /законово да ги рекитираш/ якои от тях живият и се огируват в чужбина с двойно гражданство са,други въобще нямат пари и ги съпостави с тези 700 000 души,които реално работят в България,имат средства и всички ние им плащаме осигуровките.Вземете парите за здраве и пенсии от тях / т.е ще трябва от Вас -министри,депутати /,досега ще те си плащали един лев за осигуровки.СРАМОТА!!!КАК ОПРОСТИХТЕ В НАЧАЛОТО ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ НА СИМЕОН ДЯНКОВ-измислихте някакъв начин ТИХОМЪЛКОМ , а той какъв пример даде -заълча си ,нищо не плати и се измъкна като пръдня от гащи??!!!Защо не го направихте и за всички други,който се осигурават в чужбина,а само за него ??!!!!
    Когато стане ред за пенсии-пак те / държавните чиновници /ще вземат най- високи пенсии,а ние пак ще лапаме мухите !!!!!!!
    НЕКА ПОДОБРЯТ КАЧЕСТВОТО НА МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ И ОПРАВЯТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.
    ЗАЩО ПЛАЩаМЕ Т.НАР.ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТАКСИ ?!!!
  • 100 ddinchev

    0 0 Отговор
    Какво е това плюене по Бойко (в конкретния случай)? Тук става дума, че ако купуваш кола или жилище, ще се иска да си си платил задължителни осигуровките. Което ми се струва напълно разумно. Чета и се чудя, цитират се разни закони, говори се кой как се грижил за себе си и нямал нужда от осигуровки.

    Започваме от това, че задължителните минимални осигуровки са 16.80лв/м.

    Точно там е работата, че тия работи се говорят от хора в добро здраве - ако утре някой мине и ти строши краката с колата си и избяга, няма да ти е опция да те оставят на улицата, предполагам (понеже нямаш осигуровка и пари кеш да те закърпят), пак държавата ще е виновна ако не направи нещо.

    Или "може пък да искам да ходя в частна клиника". Сори ама ако имаш пари за частна клиника, няма тия 16.80 да са ти проблема. И пак ако паднеш на улицата, няма да те прибере частната клиника, а ще те прибере бърза помощ и ще те закърпят в държавно заведение.

    За мен логиката си е съвсем на място -> щом ще купуваш кола или жилище, трябва да си платил ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ здравни осигуровки, които са смешни пари. Хората, които твърдят, че държавата НИЩО не прави за тяхното здраве не са изпаднали в момент в който от злополука да им се наложи да ги гипсират. Едно наместване и гипс в частна клиника ти е като нищо 500-1000лв. Сверете цената ако имате минимална здравна осигуровка в държавно заведение :)

    Да не говорим за по-сложна процедура. Като отрязан пръст. Закърпването му обратно струва хиляди. Заради цената на образованието и годините труд дадения лекър да стане добър в подобна микро-хирургия. Но съм сигурен, че ако нямате здравна осигуровка и ви се наложи да си носите пръста в кутия с лед (дано никога никой не му се случи), няма да си кажете "не мога да си го позволя, нямам осигуровка, за това няма да разчитам на лекър".

    Казвам го като човек, сред чиито близки има лекъри в държавния сектор. Здравната ни система далеч не е перфектна, но до голяма степен е така, защото хората не плащат осигуровки и не се замислят колко скъпо всъщност струва медицината. Лесно е да се каже "здравеопазването нищо не прави за нас". Но това е до момента когато ни потрябва лекър - тогава нищо не ни интересува, освен да ни помогнат. И когато има пречки да ни помогнат, търсим проблемите у тях, но забравяме, че проблемите ги има заради самите хора. Ние си го правим тоя омагьосан кръг, като се опитваме да плюем и да се противим и да търсим проблем във всички опити за реформи.
  • 101 RIP

    0 0 Отговор
    Прост народ - Слаба държава!
  • 102 Сталин и Хитлер са отживелица

    0 0 Отговор
    .........Милион и сто не са си платили здравни осигуровки..........
    Те искат да си платят но Ти тикво не си осигурил нормални условия за бизнес и работа.Хората просто нямат пари.Колкото и желание да имат няма как да стане.Забравете най-после за методите на вашите учители Сталин и Хитлер и създайте нормални условия за бизнес и работа,а не само да си правите реклама и да крадете.
    Както сте осигурили НОТАРИУСИТЕ и ЧСИ да ни одират кожите и да лапат милиони на наш гръб,осигурете и останалата част от бизнеса.Тия дребни канцеларски плъхове трупат милиони без да си помръднат пръста,а ние се съсипваме от работа за жълти стотинки.Подсигури и на нас такива условия.
    Между другото здравната ни система е направо жалка,и то не заради това че не се плащат осигуровки,а защото се краде като за последно.Извода е НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ,ТЕ ДА КРАДАТ.