Извадиха 3-килограмов тумор от мъж

Коремните хирурзи извършиха рядка и изключително сложна операция черен дроб

9 Август, 2012 10:03
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3279
Извадиха 3-килограмов тумор от мъж
Снимка: Болница "Токуда"
ШРИФТ ПЕЧАТ

58 годишен мъж от Русе с 3 килограма тумор в черния дроб беше опериран успешно от хирурзи на МБАЛ „Токуда Болница София”. Изключитебно сложната интервенция бе извършена от проф. Радослав Гайдарски, който е част от екипа на Първа хирургична клиника в японската болница.

 С прецизно образно изследване се установява наличието на огромен тумор на черния дроб на пациента. Проф. Радослав Гайдарски, който е един от водещите български чернодробни хирурзи, се решава да извърши операция въпреки изключително сложност на интервенцията. В противен случай растежът на тумора би засегнал необратимо жизненоважният орган и би поставил пред сериозен риск живота на мъжа, коментират от болницата.

 „Операцията премина успешно, независимо от тежкото оперативно поле. Успяхме да отстраним тумора, който обхващаше целия десен лоб на черния дроб на пациента”,   съобщи проф. Гайдарски. Той допълва, че екипът на Първа хирургична клиника реално е премахнал пет от всичките осем сегмента на жизненоважния орган, отстранен е чернодробният канал и е направена реконструкция със здравите сегменти на черния дроб”. Според изтъкнатия специалист, по сложност тази операция би могла да се сравнява на чернодробна трансплантация и изключително рядко хирурзите се решават да оперират такива пациенти поради високия риск от усложнения.

 В момента пациентът е стабилен и се възстановява бързо. Предстои да бъде изписан и да се прибере в къщи при своите близки, като ще посещава Токуда Болница за контролните си прегледи.

Първа хирургична клиника е една от водещите клиники на японската болница, в което се извършва целият обем оперативни интервенции на органите, разположени в коремната кухина. Клиниката е специализирана и в извършването на комплексна онкологична хирургия, за което спомага колаборацията с останалите структури на Токуда – образна диагностика, клинична патология, хематология, онкология, лъчетерапия, физикална терапия и рехабилитация.

 

София / България

719 258 обяви от България ТOP 10 търговци в bazar.bg за месеца
Въвеждане на коментар към статията
За да коментирате статиите трябва да влезете чрез:
Коментари към статията
gost
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Супер !

Дано и за в бъдеще остане някой хурург в бг.....
Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.

Бисерите на известните
Лозунг от протеста
Лозунг от протеста срещу правителството на Пламен Орешарски
Ай сиктир, ще им свирим 10 дена под прозореца, да не са Лайза Минели!"

Още бисери