Last news in Fakti

21 Март, 2013 08:53 1 333 0

Състоянието на самозапалилия се в Ситово остава тежко

  • факли-
  • ситово-
  • самозапалил се

Състоянието на 41-годишния мъж , който се самозапалили в сряда в силистренското село Ситово, остава тежко.

„Пациентът е в реанимация, в тежък шок”, каза пред Нова ТВ д-р Ивайло Въжаров, директор на Военноморската болница във Варна. „Тази сутрин дежурният ми каза, че вече има засягане и в бъбреците”.
 
По думите на специалиста мъжът е в медицинска кома и на апаратно дишане. Рано е да се говори за оперативни интервенции, добави д-р Въжаров. „В момента му правим хирургична обработка на изгорените повърхности”.
 
Самозапалилият се е с 95% изгаряния. „Този процент обаче не е толкова важен, колкото дълбочината на изгарянията, която е трета степен, т.е. те са много дълбоки” уточни директорът на варненската болница и добави, че прогнозата се утежнява допълнително от вдишването на токсични газове. В следствие на обгазяването пациентът е получил и изгаряния на горните дихателни пътища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА