Last news in Fakti

1 Април, 2013 15:07 6 934 18

С бицепс като Попай Моряка, но алергичен към спанак

  • мустафа исмаил-
  • бицепс-
  • попай

Световният рекорд за най-голям бицепс донася на Мустафа Исмаил прозвището „истинския Попай Моряка“. Египетският културист обаче е алергичен към спанак, разкрива в. „Дейли мейл“.

24-годишният мъж е известен със 79 - сантиметровия си бицепс.

„Обичам пилешко и телешко – всичко, но не и спанак“, подчертава Мустафа Исмаил. Той споделя, че спанакът е слабото му място и му действа така, както криптонитът изсмуква силите на Супермен. Шампионската закуска включва  около 3 кг месо, 4 кг въглехидрати и над 10 литра вода и протеинови шейка.

През 2007 г. културистът заминава за Америка в търсене на по-добро развитие в бодибилдинга. Днес живее с 30-годишната си съпруга и гордо заявява: „Аз съм първият египтянин с рекорд в книгата на Гинес. В Египет празнуват и се радват за мен, а семейството ми – гордеят се много“.

„Преди да започна да се занимавам с бодибилдинг бях доста дебел. Винаги, когато отивах на басейн, носех тениска и се притеснявах да я съблека“, споделя Исмаил.

Въпреки популярността си напоследък египетският Попай е здраво стъпил на земята – работи като асистент-мениджър в Милфорд, Масачузетс.

Когато не е на работа, Исмаил е във фитнеса. Тричасовата му програма започва в 5 сутринта.

Културистът споделя, че следващата му амбиция е да направи раменете си по-големи от бицепса. „Пригответе се“, предупреждава той.

Митът за силата на спанака, увековечен във филмчето за Попай, се дължи на глупава грешка. В публикация на д-р Е. Вон Волф през 1870, грешно поставена десетична запетая създава фигура за съдържанието на желязо в спанака, което е 10 пъти по-високо от действителното. През 1937 г. немски химици проучват отново това “вълшебно” растение и коригират грешката. Това е подробно описано в материал на авторитетното медицинско издание British Medical Journal през декември 1981 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tudy

    1 1 Отговор
    Синтол!!!!!

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Georgi Georgiev

    0 0 Отговор
    Похвално, но на снимката изглежда доста неправилно...
  • 3 D0kT0pA

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tudy":

    Позна от първия път :) Само не мога да разбера защо обръщат внимание на такива при положение че това нието е културизъм нито ... незнам какво да го нарека... Интересно е като си напълни и раменете с "л...а" колко по-гадно може да изглежда...
  • 4 изместен център

    0 0 Отговор
    Попай моряка има предмишници от дърпането на въжета, а не бицепси. И това ако е в рубрика - "здраве", здраве му кажи.
  • 5 агт

    0 0 Отговор
    ЛИПСВА МУ САМО ЕДИН ФЕС И ЩЕ ЕЕ НОМЕР 1
  • 6 Христо

    0 0 Отговор
    Едно време имаше хора изметнали се така от вземане на химия... Кое му е якото на тоя и с какво е заслужил да бъде вписан в книгата на гинес? Даже ме втриса като го гледа...
  • 7 Yamaha

    0 0 Отговор
    Тоя ако продължава така го чака съдбата на Грег Валентино
  • 8 Alfonso

    0 0 Отговор
    Всеки знае, че Попай е с огромни предмишници, а не бицепси или пък трицепси....
  • 9 brigante

    0 0 Отговор
    то т'ва е от миналата год. и са го тествали за синтол и др. масла ала бала:) и така и не са открили в ръцете му...зат'ва му и дават рекорда... + т'ва той е бил мнооо дебел, но явно с тренировки стават нещата макар при него др. мускули да не са развити мно'
    ...а'е к'о ли ми пука:) то просто е за обиколка! как' пена готвачката има по-големи от на тоя, ама...няма гинес-минес:)
  • 10 кривко

    0 0 Отговор
    Грозна гледка ! Забравих как се казваше този медикамента !
  • 11 dghd

    0 0 Отговор
    Този човек просто има огромни импланти в ръцете. Ако мускулите му бяха истински, щеше да има някакъв релеф по ръцете.
  • 12 никойдруг

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tudy":

    Според мен няма вариант да имаш толкова развити бицепс и трицепс и в същото време никакви рамене и предмишница. Той няма да може да си удържи лоста милия. Дори да позлва винаги фитили пак трябва да има по-развита предмишница.
  • 13 Факира

    0 0 Отговор
    Мустафа Глупака - това вече е по-подходящо

    Коментиран от #15

  • 14 убавия

    0 0 Отговор
    Медикамента се казва Synthol и представлява масло което се инжектира там където искаш да ти "порасте" мускул
  • 15 хахахаа

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Факира ":

    Хареса ми коментара,хахаха.
  • 16 pro-minds(.)eu

    0 0 Отговор
    Спанака е гадна работа, знаех си че нещо не е наред с него
  • 17 Радо

    0 0 Отговор
    Абе как може да има тлкова тъпи хора незнам!? Този явно е много тъп да си слага синтол в ръцете и да си мисли че е здравеняк.Ама чак ми се иска да го прасна да се осъзнае малко .ати тъпака
  • 18 abc

    0 0 Отговор
    Синтол :)