Last news in Fakti

28 Май, 2013 19:27 6 568 1

Изтеглят „Ривотрил“ от България

  • ривотрил-
  • рош-българия

Още година и половина фирма „Рош-България“ ЕООД ще внася лекарството „Ривотрил“, което помага да се овладяват гърчовете при епилепсия.

В изпълнение на разпоредбите на  чл. 264 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина фирма „Рош България“ ЕООД, уведомява за предстоящо прекратяване след една година и половина на продажбите на лекарствените продукти Rivotril tablet 0,5 mg. x 50 и Rivotril tablet 2 mg. x 30. Съгласно чл. 264 от ЗЛПХМ, притежателят на разрешението за употреба е длъжен да извърши уведомление не по късно от 18 месеца преди датата на преустановяване на продажбите, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Съгласно изискванията на закона, до преустановяване на продажбите притежателят на разрешението за употреба е длъжен да осигури достатъчни количества от съответния лекарствен продукт за задоволяване на здравните потребности на населението.

Министерство на здравеопазването предприема всички необходими мерки за осигуряване на високоефективно и качествено лечение на пациентите на България. Проведени са разговори с фирмата, притежател на разрешението за употреба и са в ход всички необходими мерки за осигуряване непрекъснатост на лечението на пациентите, нуждаещи се от лекарствения продукт Rivotril. До окончателното изтегляне на продукта  от българския фармацевтичен пазар, доставките от него за България ще бъдат регулярни, е потвърдено от страна на производителя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ж мрем а

    0 0 Отговор
    а ж мрем ли?