16 Септември, 2013 08:55 2 191 0

Масови проверки по училищните столове

  • училище-
  • проверки

Проверките ще продължат до 18 октомври

С началото на учебната година, Агенцията  по безопасност на храните започва засилени проверки в училищни столове и бюфети и в кухненските блокове в детските ясли и градини в цялата страна.

Ще бъдат проверявани както доставените, така и  приготвените на място храни и напитки, с цел уточняване на придружаващи документи, правилно етикетиране, качество и годност, правилно съхранение  и спазване на сроковете на годност.

Плодовете и зеленчуците,които децата получават, също ще бъдат подложени на стриктен контрол. Масираните  проверки ще продължат до 18 октомври, уточняват от Агенцията по храните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА