Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 10:40 31 375 11

Тета лечението "препрограмира" мозъка за добро

  • тета-
  • лечение-
  • метод-
  • ваяна стайбъл-
  • катина груева-
  • честота-
  • душа-
  • мозък-
  • създателя

Чрез метода се изваждат и променят онези генетични програми, които пречат в живота

Какво представлява тета методът на прочутата Ваяна Стайбъл? Според Катина Груева, практикуващ преподавател за България, сертифициран от самата Стайбъл, той дарява изцеление, добруване, благоденствие и просперитет. Ето как го представя тя.

Можем да оприличим този метод на лечение като седемстенна пирамида. Седемте ѝ стени са:

1. Създателят на Всичко, Което Е

2. Мозъчните вълни тета

3. Силата на мислите и думите

4. Екстрасензорните качества на човека и чакрите

5. Свободната воля и сътворението

6. Заповедта

7. Силата на наблюдението и визуализацията

Силата на тета лечението е в това, че единственият лечител е Създателят, който със силата на Божествената любов променя и синхронизира енергиите в човека и в околното пространство. При този метод се използват мозъчните вълни тета, за да се свържем със Създателя – извора на хармонична жизнена енергия. Учим се да преместваме своето съзнание на най-висшето енергийно ниво – това на безусловната любов.

В тета състояние е възможно да препрограмираме своя мозък и да заменим старите и ненужни програми, убеждения и чувства с нови, по-продуктивни. Така можем да станем съ-творци на своя живот. Този метод ни дава познания как да развием интуитивните си способности, да се научим да общуваме и разбираме себе си, а така също по-лесно да приемаме хората около нас. Той ни учи как да използваме силата на мислите и изречените думи, използвайки свободната си воля да променим ограничаващите ни убеждения и мисъл-форми. В целия този величествен процес ние сме просто наблюдатели на промените, които Бог извършва с нас.

Тета лечението е лечебен метод, създаден от Ваяна Стайбъл, излекувала себе си от напреднала форма на рак. В продължение на двадесет години тя е помогнала на стотици хора по света да се освободят от различни болести на физически, психичен и духовен план. Успяла е да обобщи и систематизира отделните практики и да създаде стройна система от практически упражнения Thetahealing, която преподава и разпространява по цял свят, включително и в България. Книгата й „Тета лечение“ e издадена на български език. Предстои публикуването на следващите ѝ книги.

Нейният метод се основава на мозъчната честота тета (4-7 цикъла в секунда). Няма подходящи и неподходящи хора, можещи или неможещи да овладеят метода. Всеки може, тъй като човешкият мозък непрестанно излъчва тази честота. Само трябва да се научим как да я използваме и прилагаме в живота си.

В какво се състои уникалността на този метод?

Ние не сме само физически същества. Всеки човек притежава душа и този факт вече е потвърден от науката. Това означава, че всяка душа има свои цели и задачи, които се обединяват в нейната мисия. Главната цел на всяка душа е развитието и тя сама избира своя път. Често душата избира да се развива чрез страдание, болести, разочарования и т.н.

Защо е така?

Защото тази високоенергийна субстанция преживява опитности, които не винаги съвпадат с истината на Създателя. За нея не съществува разлика в понятието за добро и зло. Най-главното е да се развива и да се движи напред. И ако тя не знае друга опитност освен страданието, болестта, жертвеността, то тя ще се развива именно така.

Много хора имат програми да се реализират в самотата. Такъв човек ще създаде ли семейство? Разбира се – не. В изпълнение на тази програма подобен човек винаги ще създава пречки, само и само за да остане сам.

Често срещани у хората са програмите да се развиват чрез болест: те създават и привличат в живота си болести, благодарение на които, в стремежа си да се излекуват, изнамира нови методи на лечение, запознава се с нови хора. Мнозина са привлечени от тета лечението първоначално именно с тази цел.

Друг вид често срещащи се програми са тези, които противопоставят материалното на духовното, т.е ако човек се занимава с духовни практики, то той не може да бъде финансово състоятелен. Програми като „живея в нищета и притежавам чиста душа“, „беден съм и се гордея с това“, „аз съм беден, но духовен“ и много други, не позволяват на хората да приемат у себе си финансовото изобилие. Така също съществуват много клетви, дадени обети от минали животи, свързани с бедността. В такива случаи човек със всички сили ще се стреми да ги съхранява.

Всеки човек се стреми към любовта във всичките ѝ проявления. Любовта е единственото, към което човешкия дух непрестанно лети и търси. Търси я в щастието и в реализацията на мисията си. Можем ли ние да бъдем наистина щастливи, носейки у себе си негативните програми? Единственото, което можем да направим в този случай, е да развием силата на волята си, или да се ръководим от програмите на колективното съзнание, т.е. да внесем външни промени в своя живот (да си купим скъп автомобил, да си купим скъпа дреха, да се оженим, за да сме просто семейни, да намерим добре платена работа, въпреки че не ни допада и т.н.), а вътрешните неефективни програми остават вътре у нас и определят отношението ни към живота.

Това е една игра, при която ние пропиляваме живота си и не следваме собствените си пътища и задачи и така се отдалечаваме от целите, заради които сме дошли на тази планета. Ето защо, накъдето и да се обърнем, виждаме около себе си много нещастни хора, оплетени в своите зависимости, живеещи в семейство или вън от него.

Осъзнаването на пустотата на живота ражда пустотата на душата. Щастието не е външна придобивка, а е вътрешно състояние на душата. Овладяването на способността на мозъка да пребивава в тета честота, ще ви даде възможност да получите информация непосредствено от Създателя. Ще получите достъп до осъзнаването на вашата житейска истина, ще можете да видите Божественото си направление и животът ви ще се измени коренно, тъй като в дълбочина ще се промени информацията, съдържаща се във вашата ДНК.

Възможно е дори да започнете да се занимавате с дейност, за която по-рано не сте си позволявали дори и да си мечтаете. От този момент винаги ще чувствате поддръжката на Твореца и неговата любяща направляваща ви „ръка“.

Практикувайки тета лечение, осъзнавате факта, че винаги сте свързани с Него и можете да разполагате с Неговата помощ. Никога не сте сами и владеете познанието, че не вие лекувате, а Той. Това е много важно и винаги трябва да го помните!

И още нещо: За Създателя няма понятие време и в тета състояние ние ставаме свидетели на изваждането и промяната на генетичните програми, пречещи в живота ни в този момент.

Какво значи това? Това значи, че вие повече няма да предавате на децата си неефективни модели и нискочестотни вибрации като болести, предразсъдъци и т.н., тъй като чрез практиките на тета лечение ще можете да ги отстраните от себе си.

Нима това не е един от пътищата на щастието?

Може би е дошло времето да опитате и вие...?


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлия

    3 3 Отговор
    Някой друг освен самата Ваяна Стейбъл излекувал ли се е с метода тета лечение? Никъде не можах да намеря отзив поне на един човек излекувал се в България.

    Коментиран от #6

  • 2 гергана

    4 9 Отговор
    хора не се заблуждавайте,това е СЕКТА,познавам катинаа и майка й това са глупости никой никой не е излекувал,
  • 3 Цвята

    22 0 Отговор
    Вярваш 0℅ и това получаваш. Вярата не е секта.Аз се върнах към живота с йога и метода Силва, който е близък с Тета.Повтаряйте си това което желаете да стане преди заспиване и веднага след събуждане по 21 пъти и хоп- готово, но иска поне 40 дни без прекъсване.Самовнушението с положителни мисли, прошката и молитвата( своя или готова) са важни и Благодарността за всички уроци в живота..
  • 4 Runetri

    17 1 Отговор
    Хора, когато отхвърляте възможността да постигнете нещо значимо в живота си, сами сте си виновни, никой друг. Вселената се обръща във вас и работи против вас! Вие имате огромна вяра и тази ваша вяра е, че вярвате, че НЕВЯРВАТЕ. В това е проблема. Вие сте в опозиция на Вселената, и Вселената подхранва единствено енергията на вашето НЕВЕРИЕ. Защо? Защото Тя уважава вашият Избор! Ти уважаваш ли Я!!!
  • 5 Валентин

    15 2 Отговор
    Ако имаме сериозна държава измамници като нароилите се "Сертифицирани" последователи на Ваяна Стайбъл, следва да станат обект на НАП.
    След като хитри дами като Катина Груева и много други са постигнали (уж) директна връзка с Бог защо ли искат пари за курсове ?
    Исус да е искал пари?
    След повече от 30 години упражнения с йога, бойни изкуства и изучаване на източни и западни религии си позволявам да ви кажа следното:
    Пари и изобилие се постигат САМО с труд. Здраве се постига с вяра и упражнения.
    Това, че ще платите на подобни измамници не е фатално. Страшното е, че ще загубите вярата в самите вас и времето си. А то е ограничено и никой от боклуците, които ви го отнемат не може да ви го плати.

    Коментиран от #7

  • 6 Elena Hamidi

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Юлия":

    Аз изучавам Психология,Фиософия,Религия и Културология от 15 години, имам голям интерес към всичко свързано с нези науки. Преди три месеца се свързах с тета лечител, понеже ми беше интелесно как работи метода, бях изключително изненадана, че чрез този метод успях да се избавя от най-големият ми страх -страха от смъртта! Това се случи на първият сеанс от първият момент!!! Тета лечителят Анна Соловьова ми помогна да видя себе си в съдтояние на смърт, да видя къде отивам като умра, беше красиво и спокойно,което ми помогна да осъзная, че смъртта не е страшна. От този момент не се страхувам от смъртта а и много от подсъзнателните програми които не подозирах че имам и ми пречат, бяха заменени, което ми позволява да живея щастливо и освободена от негативни чувства и мисли!

    Коментиран от #8

  • 7 Ирина

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Валентин":

    Хора не се хващайте на шарлатанската Катина Ггуева
  • 8 Катя

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Elena Hamidi":

    Тази Катина Груева и майка и да престанат да вземат пари и да знаят че ще отговарят за кражбата на душите на хората,,,

    Коментиран от #9

  • 9 Мария

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Катя":

    Спрете да давате много пари за курсовете на измислената Катина Груева,

    Коментиран от #10

  • 10 от курсистите

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мария":

    На нищо и на никой не помогна измислената Катина Груева ‘ но ни взе много пари ,
  • 11 Силвия

    3 0 Отговор
    С дигноза Д Ц П ,,присъда,, жена съмна 58 години ток що научавам за Тета терапият мой помощик ще е Борис Гайдев с божата помощ дано успем да се справим с пролемите ми / Защото те са мого/