Last news in Fakti

19 Април, 2014 19:04 1 632 1

61 са жертвите на вируса Ебола в Гвинея

  • гвинея-
  • ебола-
  • епидемията-
  • хеморагична треска-
  • vertwi

Срещу вируса няма лечение или ваксина, чрез което да се ограничи разпространението му

61 са жертвите на вируса Ебола в Гвинея - 1
Снимка АП/БТА

Жертвите на епидемията от хеморагична треска в Гвинея вече достигнаха 61. Общо 109 са потвърдените случаи на зараза с вируса Ебол от януари до април 2014 г., съобщава AAP, позовавайки се на последните официални данни.

Правителството добави тези случаи към 197-те съмнителни случаи, записани в бедната западноафриканска страна.

"От сега нататък, биологичен анализ може да се направи по-бързо", каза говорителят на правителството в изявление.

Град Гекеду, който се намира в южната част на страната, е едно от най-големите огнища на вируса с 34 смъртни случая от 58 потвърдени. В столицата Конакри има 36 потвърдени случая, от които 15 са били с фатален край.

В четвъртък Световната здравна организация заяви, че има 101 лабораторно потвърдени случаи на вируса Ебола в бившата френска колония, както и 56 смъртни случаи.

Припомняме, че вирусът се разпространи от съседна Либерия, където бяха регистрирани 27 случая на хеморагична треска, 13 то тях с летален изход.

Ебола се разпространява при директен контакт с кръв, биологични течности или тъкани на заразени хора или животни, независимо дали са живи или мъртви. Срещу вируса няма лечение или ваксина, чрез което да се ограничи разпространението му.

Изследване, публикувано тази седмица във вестник в Нова Англия заявява, че епидемията в Гвинея включва нов щам на вируса, който може би се пренася от плодови прилепи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abjabjabj

    0 0 Отговор
    човече започна да става сериозно вече.... мисля, че е време да се направи нещо.....