Last news in Fakti

30 Април, 2024 14:25 1 174 5

Microsoft с огромна инвестиция за развитието на изкуствения интелект и облачната инфраструктура

  • microsoft-
  • ai-
  • сащ-
  • индонезия

Компанията инвестира 1,7 милиарда долара в Индонезия

Американската технологична корпорация Microsoft ще инвестира 1,7 млрд. USD за разработване на изкуствен интелект (AI) и облачна инфраструктура в Индонезия през следващите четири години, съобщиха от пресслужбата на компанията.

В изявление технологичният гигант каза, че това е „най-голямата инвестиция в 29-годишната история на Microsoft в страната“. Освен всичко друго, компанията възнамерява да обучи 840 000 индонезийци да работят с изкуствен интелект и да подкрепят разработчиците на технологии в страната.

Изпълнителният директор на корпорацията Сатя Надела, обявявайки плановете си на събитие в Джакарта, отбеляза, че инвестициите „в цифрова инфраструктура, обучение на работната сила и подкрепа за разработчици ще помогнат на Индонезия да постигне просперитет в нова ера“. Индонезийското правителство има за цел да стане „глобална икономическа сила“ до 2045 г. в съответствие с програмата Golden Indonesia 2045. Microsoft е убеден, че инвестициите ще допринесат за изпълнението на този план.

От своя страна индонезийският министър на комуникацията и информацията Бури Ари Сетиади отбеляза, че партньорството с американската корпорация „ще отвори нови хоризонти за Индонезия“, в резултат на което страната ще може да стане „ ключов участник в глобалната технологична верига.”

Изпълнителният директор на Microsoft отбеляза отделно, че корпорацията възнамерява да предостави възможности за обучение за работа с инструменти за изкуствен интелект за 2,5 милиона жители на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия до 2025 г.

Според проучване на консултантската фирма Kearney до 2030 г. делът на изкуствения интелект в брутния вътрешен продукт на Югоизточна Азия може да достигне около $1 трлн. USD, като Индонезия представлява около $366 милиарда от тази сума.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Изкуствения интелект

    0 1 Отговор
    Изкуствения интелект изисква знания каквито дори специалистите Нямат! Какво ще правят тези Папуаси?
  • 3 Детските играчки

    1 1 Отговор
    Детските играчки взеха да придобиват Колосален Размер!
  • 4 Саксъв е този

    1 1 Отговор
    Саксъв е този Ръб на снимката? - И ти ще чакаш нещо от него!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.