Last news in Fakti

2 Май, 2024 14:21 2 389 4

Събраха рекордните 2 милиарда евро от пътни нарушения

  • полиция-
  • франция-
  • глоби-
  • движение по пътищата-
  • нарушение

Сумата е рекордна за Франция и е събрана през 2023 година

Събраха рекордните 2 милиарда евро от пътни нарушения - 1
Снимка: Shutterstock

Френските власти успяха да съберат рекордна сума глоби за нарушения на пътя (правила за движение) през 2023 г., които надхвърлиха 2 млрд. EUR, съобщи вестник Le Figaro с позоваване на данни от Сметната палата на страната.

Общият размер на глобите е със 7% по-висок в сравнение с 2022 г. Това увеличение е свързано и с увеличаването на броя на камерите за трафик от 4530 на 4661 през последната година. В същото време медиите съобщават както за случаи на редовно движение на радари по необичайни за шофьорите улици, така и за разпространението на универсални радари, които освен скоростта могат да записват движение на червен светофар, непоставяне на предпазен колан , използване на мобилен телефон и редица други престъпления.

Въпреки че видеозаписващите устройства в цялата страна са редовно атакувани от вандали, те се ремонтират по-бързо, твърди вестникът. През годината средно 91% от радарите са работели.

Както каза пред изданието адвокатът Реми Джосъм, който е специалист по дела, свързани с автомобили и трафик, тази статистика показва, че ефектът от глобите става все по-малко ограничителен. „Доходите постоянно растат, но пътната безопасност вече не се подобрява. От няколко години по пътищата загиват толкова много хора”, отбеляза той. Според него за намаляване на смъртността по пътищата трябва да се търсят не само начини за борба с превишената скорост, но и други варианти. Например, да се въведат нови политики за борба с наркоманиите и алкохолизма, както и с шофирането без книжка.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    7 1 Отговор
    Ганчо да и той да стяга колана, че асанчо му е приготвил 30 милиарда за връщане!
  • 2 Кой спи с баба?

    6 1 Отговор
    И там имат голяма държавна администрация на хранилка!
  • 3 Очаквайте скоро

    1 0 Отговор
    и у нас...
  • 4 МинетиВ Ляво

    3 2 Отговор
    Ееееееее чекайте бре нал само "Ганьо" нарушавал правилата,а тия от що са ги събрали глобите ???