Last news in Fakti

2 Май, 2024 10:42 846 16

Ивайло Калфин: Организацията на изборите е единствената задача на служебните правителства

  • ивайло калфин-
  • служебни правителства-
  • избори-
  • българия

Това с болницата очевидно е някаква лобистка история, за която се оказва, че и премиерът не е разбрал, как е възможно премиерът да не знае какво приема Министерският съвет

Ивайло Калфин: Организацията на изборите е единствената задача на служебните правителства - 1
Снимка: БГНЕС

Задачата на служебните кабинети е да се занимават само с изборите, каза в "Денят започва" по БНТ Ивайло Калфин, бивш министър на външните работи.

"Това с болницата очевидно е някаква лобистка история, за която се оказва, че и премиерът не е разбрал, как е възможно премиерът да не знае какво приема Министерският съвет. Това също не е много ясно, но така в един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, каквото не мине - ще го пробваме пак", коментира Калфин.

По думите му по отношение на външнополитическата ориентация на държавата обикновено има консенсус и това в момента е факт.

"Според мен при последните случки, при избирането на служебното правителство, Външно министерство се използваше по-скоро като прикритие за някакви други договорки. Но всичко това беше страшно обидно за хората, които работят в него. Защото никой не погледна към професионалната дипломация, особено във време, когато около държавата ни, геополитическата ситуация е такава, че е хубаво да имаш едно стабилно професионално Министерство на външните работи", каза още Ивайло Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 но първата работа през 2021 г на СП

    3 3 Отговор
    Беше да разтури подредеността на държавата
  • 2 Аз ако организирам

    4 0 Отговор
    избори ще разреша на НАП да проследи, всеки със средно и висше образование по 1000 лева по-малко данъци да плати за да гласува...
  • 3 да де

    7 0 Отговор
    Аре сега само изборите сега им е паднала кацата с мед за да се уредят правилните хора.
  • 4 Отец Чапаев

    5 1 Отговор
    Калфа на Бойко.
  • 5 Българин

    8 0 Отговор
    Така е на книга. Но сега са измислили и други задължения. Например да повишат предизборно заплатите на чиновниците, за да отидат отново чинно да гласуват за Борисов.

    Коментиран от #13

  • 6 наско

    2 3 Отговор
    Вжното е, изборите да се организират по такъв начин, че Пеевски и Бойко да имат конституционно мнозинство. Ако трябва да арестуват всички пеппераси и дебейци, но това е спасението за народа!

    Коментиран от #11

  • 7 Хммм

    10 0 Отговор
    Премиерът играе театър и си заоага сам бомби. Главчев е неадекватен и трябвв да се отстрани от власт!
  • 8 оня с коня

    3 0 Отговор
    Е как така ще казва Калфин че единствената задача на това правителство била да организира изборите,след като ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ предишни Служ. правителства ЧЕГЪРТАХА на воля Държавни служители във всички Сектори на Икономиката,Военните и Службите?Ама тогава Калфин е бил за гъби в Гората и не е имал време да им го напомни...
  • 9 Хъс

    1 0 Отговор
    Че и премиерът не е разбрал........
    Какво има да разбираме, като ти
    доведе стадото да работи и след,
    като му спре дишането.Борисов те
    превъзнесе с този ход.Само че,
    не на всеки му е присърце да слага
    памперси пред колегите.
  • 10 Не е!

    1 0 Отговор
    Първата и най-важна задача е Законосъобразното Управление на държавата и управлението и според регламенираното в тах! - Да принуди Държавните служители да прилагат Закона такъв какъвто е! Защото това не е Феодална Република!

    И Втората задача на правителството е продготовка за осигуряването на "честни" избори!

    Доколкото могат да бъдат честни при настоящата конфигурация на Закона! - Т. е. те за Законопостановено Нечестни!
  • 11 Май всичките тези

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "наско":

    Май всичките тези трябва да минат под Ножа!
  • 12 смях

    5 0 Отговор
    Премиерът отменя нещо което трябваше да се случи. Той отмени собственото си решение, което показва, че не знае какво прави.
  • 13 ПСР

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    И точно това се случва в момента.Здраво и качествено повишаване на доходите в администрациите.Вклч.и на почивните им станции и резиденции,ловни стопанства и пр.
    Раздават се милиони.Сещаме се,защо.
  • 14 гласувайте пак за да има увеличение

    3 0 Отговор
    За 2025 г. – пенсиите за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2024 г., както и пенсиите, несвързани с трудова дейност, е предвидено да се осъвременят от 1 юли 2025 г. с 6,6 на сто по така нареченото швейцарско правило. От 1 юли 2026 г. пък се залага увеличението да е с 4,6 на сто, а през 2027 г. с едва 3,8 на сто. За сравнение през тази година е планирано повишение на пенсиите с 11 на сто от 1 юли, като минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се повиши от 523,04 на 580,57 лв., което представлява ръст с 57,71 лв.
  • 15 ⚜️Лопата с чип⚜️

    1 1 Отговор
    Ми да закрием всички министерства и да оставим само изборно министерство!
  • 16 ЧОЧО

    2 0 Отговор
    Всичките сте един дол дренки,сега преди избори се плюете един друг за някой глас повече.След изборите пак сте заедно да мачкате обикновения човек. Капиш Калфин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове