Last news in Fakti

2 Май, 2024 12:52 2 335 17

Иван Таков: Инатът на заместник-кмета по транспорт и "Спаси София" ще струва много скъпо на софиянци

  • иван таков-
  • софия-
  • транспорт-
  • патриарх евтимий

Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен", но цената ще я платим всички граждани

Иван Таков: Инатът на заместник-кмета по транспорт и "Спаси София" ще струва много скъпо на софиянци - 1
Снимка: Архив

Инатът на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов и на общинските съветници на "Спаси София" ще струват много скъпо на софиянци. Това заяви Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност и на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС. Той направи този коментар по повод отказа им да се съобразят с призива на общинските съветници от МК "БСП за България", ГЕРБ, ИТН, "Синя София", ВМРО и петимата независими незабавно да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен".

"Тази реорганизация, която правят по време на празниците, е пълно безобразие. Стесняването на булевардите до две ленти за движение на автомобилите ще предизвика тапи и задръствания. Видяхме, че се образуват колони даже в почивните дни, в които София е празна. Вместо да решават проблемите с движението в града, заместник-кметът и съветниците от "Спаси София" създават нови, много по-големи, коментира Иван Таков. - Скандални и безумни са действията им. Не разбирам пасивността по въпроса и на кмета Васил Терзиев. Оставам с впечатлението, че и той подкрепя тази безумна реорганизация на движението в центъра на София. Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Решаването на този голям проблем, който създадоха от ПП-ДБ-СС, със сигурност ще излезе прескъпо на Столична община, съответно на гражданите на София. По време на управлението на ГЕРБ станахме свидетели на "ремонт на ремонта" и "хубаво е, но не е готово", а ПП-ДБ-СС надграждат с "ремонт на реорганизацията" и "хубаво е, но е наобратно".

Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС е категоричен, че управлението на София не може да става напук на гражданите. "Кметът и съветниците са длъжни да работят за удобството на хората в София, а то се постига с търпение, разговори и разумни решения", каза той.

Иван Таков припомни, че на последното заседание на комисията на 22 април заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов излъга всички. Тогава той заяви, че ще бъде направен само ремонт на пътната настилка на двата булеварда и няма да има реорганизация на движението. "Тогава той излъга не само нас, членовете на комисията, но и гражданите, които присъстваха - представители на живеещите в района и на колоездачите, които подкрепят реорганизацията, каза той. - На комисията положихме усилия да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с участието и на представители на Дирекция "Транспорт", на която да говорим спокойно и да се разберем, беше прието и от представителите на живеещите в района, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си говорят още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни предостави и проектите за реорганизацията на движението. Нищо от това не се случи. Получихме само една огромна лъжа. Няколко дни по-късно станахме свидетели на изпълнението на безобразната реорганизация на движението, което предизвика нови протести на гражданите, живеещи в района, и подигравки с изпълнението ѝ. Това е недопустима гавра с хората в София".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 6 Отговор
    ПП-ДБ-СС : НЕ ЗНАЕМ, НЕ МОЖЕМ, НО СМЕ АЛЧНИ И НИЕ ДА НАМАЖЕМ ФИЛИЯТА!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АГАТа Кристи

    13 2 Отговор
    София - ЗА СОФЯНЦИ !!!
    Прикарите да си се връщат по селата. Има ниви за копане, а не тука да миекат и да пълнят улиците !
  • 4 Хихихи

    5 0 Отговор
    То па кое е евтино на софиянци
  • 5 Мдаа

    4 11 Отговор
    Този проект е от 10год., но заради няколкото кооперации по Патриарха и Фритьоф Нансен дето скачат за парко места все се отлагаше. По Раковски бяха вече бяха увеличени местата за паркиране, по Витошка се увеличават чувствително и реално почти нищо не се губи. Най-дясната лента на Патриарха и досега почти не се ползваше до Витошка, ама трябва да се отклонява говоренето за милиардните кражби на ГЕРБ и ДПС.
  • 6 Да се знае

    7 4 Отговор
    Кво ти пука дали ще излезе много скъпо на софиянци нали сметката накрая се плаща от провинцията чрез държавния бюджет както става със Софийската топлофикация дето винаги е на червено за да има евтина топла вода и парно нонстоп за софианци

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гражданка

    3 11 Отговор
    Стесняването на булевардите до едно двупосочно платно в центъра на големите градове и столици в Европа е всеобща тенденция, която успешно намалява автомобилните потоци и замърсяването на въздуха. Проблемът в София е липсата и невъзможността да се създадат обиколни бързи трасета, по които да се изнасят автомобилните потоци. Живея в района и подкрепям този проект!
  • 9 Гражданка

    2 10 Отговор
    Стесняването на булевардите до едно двупосочно платно в центъра на големите градове и столици в Европа е всеобща тенденция, която успешно намалява автомобилните потоци и замърсяването на въздуха. Проблемът в София е липсата и невъзможността да се създадат обиколни бързи трасета, по които да се изнасят автомобилните потоци. Живея в района и подкрепям този проект!
  • 10 До коментар #6 да се знае

    11 0 Отговор
    Да се знае че софиянци плащат най-висока цена за вода и. парно. За два включени радиатора за м. февруари платихме 327 лв., а за. март скромните 294 лв. Еми елате в София да се изкъпете с евтината топла вода, то и без това. там не остана жив софиянец.
  • 11 жоро

    2 0 Отговор
    нещата не са сложни просто да се възложи на проетанти да обосноват трафика по булеварда и да предложат решение
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Историк

    10 0 Отговор
    Психоболният Бонев от " Смачкай София" и ДС кметчето са НЕКОМПЕТЕНТНИ, САМОДЕЙЦИ И в дъното на всичко са ДАЛАВЕРАДЖИИ.
    ТЕЖКО ТИ СОФИЯ
  • 14 1111

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да се знае":

    Еми така е, като всичко живо се натъпка в София!!!!
  • 15 Кирил Желев

    10 1 Отговор
    По тези вело алеи минават на час по десетина а още повече се задушават заради изкуствено причинените задръствания но за сметка на това се усвояват евро фондове от които се краде доволно! От това следва че ще се правят нови вело алеи тесните булеварди ще стават по тесни задръстванията по големи а въздуха по мръсен но ще се краде повече!
  • 16 МИНА

    2 0 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ КОЛИ ИМА И ПЕШЕХОДЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 Цветовете на дъгата

    0 0 Отговор
    Бонбончо, ти ли си бе? Друг не може така да лъже и маже.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове