Last news in Fakti

2 Май, 2024 15:18 1 949 7

Продадоха първия трудов договор на принцеса Даяна, в който тя лъже за възрастта си

  • принцеса даяна-
  • договор-
  • трудов договор-
  • кралско семейство-
  • работа-
  • бавачка-
  • учителка

В документа Даяна се е представила за една година по-възрастна, за да си осигури работа

Продадоха първия трудов договор на принцеса Даяна, в който тя лъже за възрастта си - 1
Снимка: Shutterstock

Първият документ, който показва и първата работа на принцеса Даяна, докато все още е била обикновено английско момиче, беше продаден на търг за 8470 паунда. Този договор разбуни духовете на Острова, след като стана ясно ,че майката на престолонаследника принц Уилям е излъгала за годините си.

Договорът от Solve Your Problem Ltd - агенция, предлагаща бавачки на богати и известни, е подписан от Даяна през май 1979 г., само няколко седмици след преместването ѝ в Лондон . Документът е попълнен от самата Даяна, където тя неправилно е записала рождената си година като „1960“ вместо „1961“. Продавачът вярва, че това е направено нарочно от Лейди Ди, пише Daily Mail.

Аукционерът Андрю Стоу казва: „На нашия клиент винаги са казвали, че това е направено умишлено, за да може Даяна да бъде възприемана като по-възрастна и следователно по-вероятно да си осигури работа в агенцията или поне по-високо заплащане.“

Документът е закупен от анонимен колекционер, базиран в САЩ, по време на онлайн търга, проведен от базираната в Бристол Auctioneum Ltd.

Кандидати от Америка, Хонконг, Канада и Австралия се опитваха да се сдобият с първия трудов договор на Даяна, допълва аукционерът Стоу, като уточнява:

„Този ​​договор е един от най-важните исторически кралски документи, изложени на търг през последните години. На пръв поглед това е просто договор за ежедневна работа; част от офис канцеларски материали в шкаф за документи заедно със стотици други. И все пак малко повече от две години по-късно Даяна Спенсър става принцеса на Уелс и нейният живот, както и цялата ни история, никога нямаше да бъдат същите. Този ​​договор представлява една от последните останали снимки на „нормалния“ живот на Даяна.“

Смята се, че документът е първият официален трудов договор на Даяна, който я кара да изпълнява различни краткосрочни работни места като бавачка, помощник на майката и детегледачка. Преди това през 1978 г. Даяна е работила за приятели и семейство, неофициално.

На друго място в договора работодателите са изброили някои от уменията на Даяна, включително „готвач – основно“, „домакинска работа“, „животни“ и „балетист“.

Solve Your Problem Ltd Ее била агенция за заетост, създадена от Мери Кук - някогашна португалска графиня - която се върна в Лондон след развода със съпруга си през 70-те години. Агенцията се славела като висококласно заведение, проверяващо персонал за кралски резиденции и за домове на богати и известни със седалище в Лондон. Договорът бил запазен от Кук като сувенир и в крайна сметка бил предаден на настоящите собственици, които сега го предлагат за продажба.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Освалдо Риос

    1 9 Отговор
    Лъже и за пола..

    Коментиран от #3

  • 2 Механик

    15 1 Отговор
    Забележете! Момичето е излъгало с една година, за да си ОСИГУРИ РАБОТА!
    Аз бих казал, че това е достойна постъпка.
    Друг е въпроса, дето Кирчо ислга под клетва за гражданството си, за да осигури изгода на господарите си от САЩ. А още по-посорното е, че за това нищо не му се случи. А трябваше да е в затвора веднага.

    Коментиран от #5

  • 3 Механик

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Освалдо Риос":

    Как не те е срам, а?
    Едно момиче имаше със света в сбърканяшкото, кралското семейство и целия народ го обичаше.
    п.п.
    А теб кой те обича?
  • 4 Симо

    13 1 Отговор
    Учудващо грозен и неравномерен почерк, за млада жена от подобна величина. Ще кажеш, че е на полу-грамотен човек, а е била осемнадесет годишна! За мен този факт повдига някои въпроси!

    Коментиран от #7

  • 5 Водач

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Тя и нашта Лили е родена 1934 г. и стана на 90 тази година, ама се води 1939 г.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баце,

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Симо":

    Айде сега грозен и неравномерен...
    Съвсем нормален и четлив почерк. Все пак кандидатурата е за детегледачка, не за калиграф.