Last news in Fakti

2 Май, 2024 13:00 1 099 13

Евгений Кънев: Здравният сектор е вторият най-политизиран сектор след енергетиката

  • национална детска болница-
  • частна национална детска болница-
  • здравеопазване-
  • енергетика-
  • евгений кънев

Силуетът на завладяната държава

Евгений Кънев: Здравният сектор е вторият най-политизиран сектор след енергетиката - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече месец има друго правителство, но за неговите дела няма медиен интерес. Като примерно, това ли е работата на служебен кабинет - да обслужва частни субекти в здравеопазването? Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

И защо?

Защото здравният сектор е вторият най-политизиран сектор след енергетиката. Както в енергетиката има НЕК/ЕСО, чрез което този, който представлява държавата управлява паричните потоци в милиарди, по същия начин, който представлява Здравната каса, така и той направлява нейните потоци в милиарди. Които да бъдат насочвани към “нашите ТЕЦ и ВЕИ” в енергетиката и “нашите болници” в здравеопазването. След като министърът на енергетиката - респективно, шефът на касата - бе сменен с наш човек.

И не щеш ли - все от една трибуквена корпулентна партия са бенефициентите. Върви ни на трибуквия през целия преход.

Вместо това, кои са събитията на медиите ?

Първо, един копиран, представян като фалшифициран подпис, от когото за никого вредни последици няма, най-малко за държавата, т. е. нас. Заради който подпис май за първи път с охота всички медии цитират Биволъ, чието име не смееха с години да произнесат. Защото тогава той се занимаваше с “началниците”. А сега даже го канят в студио, да раздуе предизборно.

Второ, нон-стоп социологически изследвания да подчертаят огромната дистанция между тефлоновия ББ и вторите. Забравяйки да посочат процента на още нерешилите за кого ще гласуват - за половината от които исторически се знае, че гласуват за … вторите, но не и за първите.

Кой има полза и кой губи от първия и втория начин на представяне на новината?

Трето, съобщаване на тъжния факт, че населението през 2023 г е намаляло отново. Без пояснение, че това е най-малкото намаление от години насам, което е предвестник на обръщане на тренда.

Кой има полза и кой губи от първия и втория начин на представяне на новината?

Четвърто, изследване на корупцията, от което подбрано се подчертава, че корупцията през 2023 г е нараснала. Ако някой реши да задълбае обаче, би разбрал, че става дума за административната, а не политическата корупция - на ниво усещане, за която отговарят администрация и регулатори, назначени от предходни управления, а не управлението през 2023.

Кой има полза и кой губи от първия и втория начин на представяне на новината?

И така, докато Тялото вършее във властта, ние само се досещаме какво се случва по неговия силует, разпрострял се върху една политическа сила.

Силуетът на завладяната държава.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 21 Отговор
    Здравният сектор в България отдавна вече не е български, нито пък се интересува от здравето на българите.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Демократ

    9 0 Отговор
    Здравният сектор показва отношението на държавата към живота на хората.

    Коментиран от #12

  • 4 истина е

    10 0 Отговор
    Ама това е така ,защото там са милиардите за най-лесно крадене !! Та за една настинка те вкарват на легло ,и здравната каса се точи като доен слон !!Бялата мафия с помощта на боковистката и съда направи милиарди. А в територията болничните легла скоро ще станат повече и от робите и !
  • 5 Мутренско театро

    9 0 Отговор
    С дясната ръка ви отмъкват данъците, а с лявата ви сочат някакъв пудел, който бил разсипал държавата.
  • 6 гост

    3 3 Отговор
    Този ПЕНКИЛЕР -счетоводител започна да отбира и от здравеопазване!
  • 7 Дето са парите,

    3 0 Отговор
    там са политиците. Колкото повече,толкова повече.
  • 8 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    ПАЗИ БОЖЕ да не се разболеете нямате ли Късмет връзки пари да си платите често края е летален
  • 9 Град Козлодуй

    4 0 Отговор
    днес в Бг болните сме банкомати а Докторите са Ет
  • 10 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    4 0 Отговор
    ДА ПИТАМ ЩО НИКОЙ НЕ СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА ТАМ ПИШЕ ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА БЕЗПЛАТНИ ЗДРАВНИ ГРИЖИ
  • 11 Време е такива по затворите!

    4 0 Отговор
    Бялата мафия!
  • 12 Дивия запад

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Демократ":

    Здравният сектор в България не не знам по какво е втори, но е първи по съставянето и издаването на документи с невярно съдържание с цел финансово облагодетелстване на тези, които издават и ползват тези документи. Няма лекар, който практикува медицинска професия, който да не пише небивалици в медицинската документация на пациентите, които преглежда и лекува. Целта е да бъдат заблуждавани хората, че имат здравословен проблем, да тръгнат да се "изследват" и да се "лекуват", от там през клиничните пътеки и допълнителните плащания от пациента едни хубави суми влизат в джобовете на лекарите, които "лекуват" хора, които нямат нужда от това лечение. Има и такива хора, които въобще не знаят, че са били лекувани някога, някъде, но за техните лечения е съставяна медицинска документация и са плащани пари от Касата. Само, че който трябва да го знае това, не иска да го знае. Малцина са лекарите, практикуващи тази професия, без да лъжат и мамят пациентите си.
  • 13 ТОЯ ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА

    2 0 Отговор
    КВОТО И ДА КОМЕНТИРА ВИНАГИ Е С ЛЪЖА И МАНУПУЛАЦИЯ
    ТАКАВА МУ Е ПРИРОДАТА НА БОКЛУКА