Last news in Fakti

30 Април, 2024 17:37 1 522 10

Александър Везенков получи подарък от Ректора на НСА

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • нса-
  • спорт

Везенков е студент в четвърти курс към Факултет „Спорт“ и посети Академията във връзка със следването си

Александър Везенков получи подарък от Ректора на НСА - 1
Снимки: НСА

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков, за да го поздрави за успешния му първи сезон с отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация - NBA.

С пожелание за нови успехи проф. Петков подари на Везенков сувенири на НСА и шедьовъра на световната класика „Малкият принц“, а от своя страна получи баскетболна топка с автографа на знаменития баскетболист, информират от академията.

Александър Везенков получи подарък от Ректора на НСА

Везенков е студент в четвърти курс към Факултет „Спорт“ и посети Академията във връзка със следването си. Обучението му се провежда в индивидуална форма, както на всички елитни спортисти в НСА, а негов тутор e доц. Мариана Борукова.

Баскетболистът многократно е заявявал колко важно е образованието в Академията за него: „Обучението ми тук е първата стъпка от моите бъдещи планове – да стана добър и успешен треньор след края на спортната ми кариера“.

Александър Везенков получи подарък от Ректора на НСА

Заради отношението си към образованието и грандиозните си спортни успехи, Александър Везенков е избран за лице на кандидатстудентската кампания на НСА.

Баскетболистът отдели време и за да види музейната експозиция към Образователния и олимпийски център, за която през миналото лято направи ценно дарение - екипа на Олимпиакос, с който игра на финала на Евролигата. По време на учебен час състудентите му от специалността „Баскетбол“ бяха изключително заинтригувани да разговарят със спортист от световна класа и да получат автографи и селфита с него.

Александър Везенков получи подарък от Ректора на НСА

При посещението си баскетболистът бе придружен от баща си, Сашо Везенков - бивш изпълнителен директор и старши треньор на БК „Лукойл Академик“, също възпитаник на НСА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 1 Отговор
    В това НСА раздават дипломи на калпак.

    Коментиран от #5

  • 2 🍋🍊🇧🇬

    4 1 Отговор
    Браво, Сашо е пич.
  • 3 Червената шапчица

    4 1 Отговор
    Ваканция, почивка...а майсторите в уса продължават да играят...
  • 4 Червената шапчица

    7 4 Отговор
    Везенков трябва веднага да върне незаслужено получената награда спортист на годината за 2023.
  • 5 Aлфа Вълкът

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Знаеш ли какви вишисти познавам оттам дето не могат на две магарета сеното да разделят.
  • 6 Смех

    2 2 Отговор
    Всеки с две гънки на мозъка се записва в НСА да го пишат висшист. Стоичков простака, чак е доктор хонорис кауза там. Никой в Европа и в Света не ги признава тия 😄
  • 7 Голем смех

    4 1 Отговор
    Ха ха ха...медал ,че е играл общо 15 минути за цял сезон
    Да се смееш ли или плачеш?!
  • 8 Перо

    4 1 Отговор
    Каква “звезда” с 3-6 мин. игра като резервен играч? Не е играл един пълен мач! Какво е това образование, какви са тия награди? Простотия до шия!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.