Last news in Fakti

30 Април, 2024 23:57 1 766 5

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид с класика с марка Шампионска лига

  • байерн мюнхен-
  • реал мадрид-
  • футбол-
  • шампионска лига

Двата тима не успяха да излъчат победител на "Алианц Арена", а срещата приключи при резултат 2:2

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид направиха голям мач в първия сблъсък помежду си от 1/2-финала на Шампионската лига. Двата тима не успяха да излъчат победител на "Алианц Арена", а срещата приключи при резултат 2:2.

Двубоят обаче бе страхотно зрелище с много интересни моменти и красиви голове. Гостите първи откриха резултата в 24-тата минута чрез Винисиус Жуниор, но домакините направиха светкавичн обрат в началото на втората част с попадения на Льорой Сане в 53-тата и Хари Кейн от дузпа в 57-ата минута.

 "Белият балет" обаче успя да стигне до равенството отново чрез Винисиус, който се разписа за втори път в мача в 84-тата минута от дузпа. Така по всичко личи, че ни предстои доста интересен реванш в Мадрид след седмица, където ще трябва да се реши всичко.

Томас Тухел е избрал да стартира срещата с Хари Кейн на върха на атаката и Томас Мюлер, Льорой Сане и Джамал Мусиала зад гърба му. Двойката опорни халфове пък са Конрад Лаймер и Леон Горетцка.

 Карло Анчелоти пък залага в този мач на Винисиус Жуниор и Родриго в атака, а Джуд Белингам ще ги подкрепя от по-задни позиции. В средата на терена пък ще действа триото Тони Кроос, Орелиен Чуамени и Федерико Валверде.

Байерн създаде първата възможност в мача още преди да изтече първата минута. Льорой Сане получи прекрасен пас от Хари Кейн в наказателното поле и стреля към вратата, но Андрий Лунин бе заел добра позиция и спаси.

В 6-ата минута и Хари Кейн имаше възможност да обстрелва вратата на съперника, като ударът му бе точен, но твърде слаб, за да затрудни украинския страж.

 Минута след това отново Сане напредна с топка в крака и шутира силно, но този път над напречната греда.

Домакините продължиха да са доста агресивни и в 9-ата минута Кейн видя, че Лунин е напуснал вратата си и реши да опита да го прехвърли с удар от центъра, като не бе далеч от целта, но прати топката малко над вратата.

В 12-тата минута Томас Мюлер проби почти до аутлинията и върна за Джамал Мусиала в пеналта, който веднага стреля към вратата, но отново неточно.

 Четири минути по-късно отново се откри шанс пред Мусиала да стреля към вратата на Лунин, този път изстрелът му бе по земя, но отново без успех.

Първият удар към вратата на Мануел Нойер бе отправен от Винисиус. Това се случи в 21-вата минута, когато той получи топката при заучено разиграване след корнер и реши да стреля от малък ъгъл, но крайно неточно.

В 24-тата минута гостите откриха резултата с първата си реална възможност. Тони Кроос разсече защитата на съперника с прекрасен пас, с който изведе Винисиу Жуниор очи в очи с Мануел Нойер и бразилецът хладнокръвно реализира за 0:1.

 Голът подейства като студен душ за домакините и устремът им бе спрян за близо десетина минути, в които те не можеха да организират нищо по-опасно пред вратата на Лунин. Чак в 38-ата минута при едно центриране от корнер Горетцка стреля с глава, но над напречната греда.

Доста по-добра възможност за баварците имаше в 42-рата минута, когато Хари Кейн отправи силен удар от фаул, който обаче профуча встрани от левия стълб.

 Втората част започна с по-добра игра на Реал Мадрид, който създаде и чудесна голова възможност в 51-вата минута, когато Тони Кроос получи топката пред наказателното поле и опита коварен удар към далечния ъгъл на вратата, но Нойер внимаваше и спаси.

Байерн обаче възстанови равенството в 53-тата минута. Льорой Сане направи стрехотен пробив на скорост отдясно и с бомбен изстрел в близкия ъгъл не остави шанс за реакция на Лунин - 1:1.

 Само четири минути по-късно домакините направиха и пълен обрат. Джамал Мусиала нахлу в наказателното поле и бе спънат за дузпа от Лукас Васкес, а Хари Кейн хладнокръвно реализира от бялата точка за 2:1.

Мюнхенци заиграха доста по-въдховено и в 59-ата минута претендираха за втора дузпа, след като Хари Кейн се измъкна на скорост в пеналта и бе изблъскан от Антонио Рюдигер, но този път съдията замълча и не посочи бялата точка.

Поредната възможност за баварците дойде в 66-ата минута, когато Хари Кейн получи топката в близост до вратата и стреля, но след рикошет кълбото се търкулна до гредата.

При последвалия корнер Ерик Дайър стреля с глава, но за щастие на Лунин право в ръцете му и стражът успя да укроти топката.

 В 72-рата минута при нов корнер отново Дайър игра с глава и свали кълбото в краката на Томас Мюлер, който на сантиметри от вратата не успя да реагира и да отбележи отблизо.

Реал обаче можеше да накаже съперника си почти по идентичен начин, както през първото полувреме. Гостите издебнаха своя шанс на контраатака в 79-ата минута, Лука Модрич със супер пас намери Винисиус на скорост, който стреля от труден ъгъл, но Мануел Нойер този път успя да отрази удара му.

В 84-тата минута обаче резултатът все пак бе изравнен. Родриго се измъкна в наказателното поле и бе спънат от Ким Мин-Жае за дузпа, а Винисиус реализира от бялата точка за 2:2.

Две минути по-късно Серж Гнабри направи интересен пробив отдясно, нахлу в наказателното поле и шутира, но над вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Алфа кавал

    1 1 Отговор
    Уникален коментар! Браво!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.