Last news in Fakti

14 Май, 2024 10:10 753 0

Ferrari привлече още двама от Mercedes

  • ferrari-
  • mercedes-
  • спорт-
  • формула 1

Двамата ще започнат работа на "Маранело" от 1 октомври, малко преди преминаването на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън в отбора

Ferrari привлече още двама от Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Ferrari обяви привличането на двама вече бивши служители на съперника си във Формула 1 - Mercedes. Това са Лоик Сера и бившият пилот Жером д'Амброзио.

Двамата ще започнат работа на "Маранело" от 1 октомври, малко преди преминаването на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън в отбора.

Белгиецът Д'Амброзио, който има 20 старта във Формула 1 между 2011 и 2012, ще бъде асистент на директора на отбора Фред Васьор и освен това ще бъде ръководител на академията за пилоти на Ferrari. Той има опит от Формула Е и Mercedes, където отговаряше именно за развитието на младите състезатели. Освен всичко друго, Д'Амброзио заемаше мястото на Тото Волф при негово отсъствие.

Сера пък ще отговаря пред техническия директор Енрико Кардиле. Той ще ръководи екипа, грижещ се за развитието на аеродинамиката и шасито.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА