Last news in Fakti

15 Май, 2024 14:30 651 3

Рекордьори сме по внос на французи

  • футбол-
  • efbet лига-
  • футболисти-
  • французи

Това е най-големият ръст на играчи от една страна в дадено първенство от 135 изследвани шампионата

Рекордьори сме по внос на французи - 1

efbet Лига играят със 193% повече френски футболисти отколкото преди четири години, показва проучване на швейцарската футболна обсерватория.
Това е най-големият ръст на играчи от една страна в дадено първенство от 135 изследвани шампионата. През 2020 г. в родния елит са играли 14 французи, а сега са 41. За отбелязване е, че всички 16 отбора разчитат най-малко на един сънародник на Мбапе. Най-много има в Пирин и Ботев Враца - по 5.

Общата бройка на „петлите“ обаче е най-голяма в Люксембург – 132 играчи, а тройката се допълва от Италия - 89 и Белгия - 75. На четвърто място е Англия (68), като Висшата лига е единственото първенство, в което французите са намалели, при това с цели 26%. В топ 10 следват Испания (67), Турция (66), Швейцария (62), Германия (59), България (41) и САЩ (33).

Най-много играчи изнася Бразилия – цели 1338 в изследваните първенства, на второ място са французите с 1091 и на трето - Аржентина с 995. Англичани, германци и испанци допълват топ 6 на експортиращите страни.

Французите обаче могат да се похвалят с това, че 273 повече футболисти играят в различни първенства спрямо 2020 година. Това е най-големият абсолютен ръст, а на второ място е Аржентина – 220 играчи отгоре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    5 0 Отговор
    "Рекордьори сме по внос на французи" - хахаха, французи от Кот дИвоар и от Кот сАсетиш, нали?
  • 2 Специалиста

    5 0 Отговор
    Река Конго е дълга 5 000 км. По двата и бряга растат братята и братовчедите на тези французи. А хвърлиш ли поглед в короните на дърветата, ще видиш и гордите им родители. Оттам французите ги купуват на кило, и после ги продават на нас. Едно е сигурно, тренирали са с лъвове, и бягат по-бързо от тях.
  • 3 Тома

    0 0 Отговор
    По точно от южна Франция