Last news in Fakti

30 Април, 2024 14:37 2 266 8

Адвокат Петър Славов пред ФАКТИ: Само Пеевски или беше проблем на „сглобката“… (ВИДЕО)

  • петър-
  • славов-
  • адвокат-
  • пеевски-
  • борисов-
  • сглобка

Партиите, претендиращи да представляват демократичната общност, нали бяха поели ангажимент да се разгражда моделът „Борисов“, казва юристът

Адвокат Петър Славов пред ФАКТИ: Само Пеевски или беше проблем на „сглобката“… (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Демократичните партии, които бяха в „сглобката“, запазват в момента посланията си. Това е странно. Въпросът е те научиха ли си уроците от „сглобката“ и защо не трябваше да участват в това управление. Нали те трябваше да си удържат на думата, защото се обявиха срещу знакови личности и от тях се очакваше да се борят срещу хора от списъка „Магнитски“. Не трябваше с поведението си да им дават възможност да се превърнат в говорители на това последно правителство, да променят Конституцията по този безобразен начин и то без да се допитат до хората. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Петър Славов.

„Изглежда ми, че тези уроци не са научени, защото онзи ден слушах как ни обясняват, че може да се мисли за нова подобна некоалиция в 50-то Народно събрание, ако в нея не участвал Пеевски. Че само Пеевски или беше проблем на „сглобката“… Той ли бе в основата на нещата, които се случваха, на това безобразие, което гледахме. Защо изобщо беше необходимо да създава тази формула на управление. Това беше нещо, което не трябваше да се допуска. И в последния парламент, и в предишния партиите, претендиращи да представляват демократичната общност, нали бяха поели ангажимент да се разгражда моделът „Борисов“… Те нямаха моралното право да участват в подобна некоалиция“, сподели още Петър Славов.

„Тяхната задача беше да отидат и да кажат, че очакванията на българските граждани, които ги подкрепят, са срещу Борисов, ГЕРБ и т.н. Имаше и моменти, когато бяха първа политическа сила, от тях се очакваха действия и реформи. Те трябваше да кажат, че имат няколко неща да се свършат и ако ги подкрепят, добре. И нищо повече. Не трябваше да влизат в нерегламентирани взаимоотношения с ГЕРБ и ДПС. Такива неща очаквах да чуя и да видя действия, но видях точно обратното“, добави юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    14 0 Отговор
    Държавата България е в ръцете на мафията от Гроб и ДПС в съюз с прокуратурата и МВР ! Събудете се роби и гласувайте !
  • 2 Съвет

    13 0 Отговор
    Гласувайте будали в противен случай сикаджията и турската партия ще ви смажат до крак !
  • 3 Червената шапчица

    6 2 Отговор
    САЩ облекчават санкциите за 10 големи руски банки.... Сред банките са Централната банка на Русия, VTB, Росбанк и др.
  • 4 Ами да

    6 0 Отговор
    Абсолютно правилно, но недостатъчно! Необходима ни е повече власт на избирателите за сметка на партиите! На тази основа - истинско разделение на властите в държавата!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.