Last news in Fakti

1 Май, 2024 06:40 1 456 14

ООН: Сухопътна атака на Израел срещу Рафа ще е неописуема трагедия

  • оон-
  • рафа-
  • израел

Никакъв хуманитарен отговор не би могъл да противодейства на последствията, заяви заместник-генералният секретар на организацията по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс

ООН: Сухопътна атака на Израел срещу Рафа ще е неописуема трагедия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс каза, че никакъв план за хуманитарен отговор не може да противодейства на „неописуемата трагедия“, която според него ще се разиграе в южния град Газа Рафа в случай на израелска наземна атака.

„Това, което е абсолютно сигурно, е, че наземна операция в Рафа няма да бъде нищо друго освен неописуема трагедия. Никакъв план за хуманитарен отговор няма да може да ѝ се противопостави“, каза Грифитс в изявление, публикувано на уебсайта на Службата на ООН за координация на Хуманитарни въпроси (OCHA).

Заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси също каза, че сухопътна операция в Рафа може да се проведе в „близко бъдеще“. Според него това ще „донесе още повече агония и смърт“ на жителите на ивицата Газа и ще бъде „катастрофален удар“ за хуманитарните организации, действащи в анклава. Грифитс отбеляза, че усилията на Израел да предостави хуманитарна помощ на населението на ивицата Газа не могат да бъдат използвани за подготовка за пълномащабно нападение над Рафах или "да служат като оправдание за това".

Във вторник израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че израелската армия ще проведе операция в град Рафа, независимо дали бъде постигнато споразумение с Хамас за освобождаване на заложниците или не, и каза, че да спре да се бие в ивицата Газа, без да е постигнала всичките си цели, е изключено.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гордостта на Тарра

    12 5 Отговор
    Едни може други не.. закривай тая цивилизация..
  • 2 Баш нашенец

    9 9 Отговор
    А като нападнаха Израел какво беше?!
  • 3 ЕВРОНЮЗ

    12 7 Отговор
    А не трябва ли ООН да гласува резолюция и изпрати НАТО да срини Израел както Югославия..????

    Коментиран от #8

  • 4 Фикус

    3 2 Отговор
    Този бая се е налял.Сигурно е към 130 килограма.
  • 5 ЦАДАЛ

    3 3 Отговор
    окупантите да си ходят!
  • 6 ......

    5 3 Отговор
    Ако някой си мисли, че Израел няма да разчисти Рафах от терористите на ХАМАС, по-добре да се прегледа. Израел не може да си позволи заплаха в гръб. Фронтът му се очертава срещу Сирия, Ливан и Иран. Иран успя да провали споразумението между Саудитска Арабия и Израел. Не е изключено и крайно-левите ислямо-комунисти водени от Окейжънъл Кортекс и арабските кукумицини да са в някакъв контакт с иранските проксита в Газа. Не случайно ходиха там. Сега в Газа берат плодовете на принадлежността си към Оста на Злото - Русия, Иран и Северна Корея.
  • 7 Калпазанин

    3 5 Отговор
    А досега какво беше, питам аз и отговор не искам, а запада помага на тези които извършват геноцида и искат да избият и прогонят палестинците от от техните земи. Явно лицемерието им в вродено

    Коментиран от #9

  • 8 довечера

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЕВРОНЮЗ":

    пак ще сринат маати
  • 9 руzcлямска изтривалке

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Калпазанин":

    скоро всичките ще сте при иблиса
  • 10 Свети Валентин

    3 2 Отговор
    Палестина разчита единствено на помощи от ООН и най вече САЩ. Израел е давал по 7-8 мил. долара всеки месец. За икономика в Палестина вопще не се споменава нищо? Ерейте са много трудолюбив народ и имат най-силната икономика в района. Някой ще го отрече ли това? А арабите ? Мързел и само да се плодът.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.