Last news in Fakti

1 Май, 2024 20:13 925 17

Блинкън инспектира потока на хуманитарна помощ за Газа през КПП "Керем Шалом"

  • израел-
  • газа-
  • антъни блинкън

По време на визитата на държавния секретар на САЩ са отеквали танкови залпове от анклава

Блинкън инспектира потока на хуманитарна помощ за Газа през КПП "Керем Шалом" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън посети контролнопропускателния пункт "Керем Шалом" на границата между Израел и ивицата Газа днес, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като добави, че по време на визитата са отеквали танкови залпове от анклава.

Първият американски дипломат инспектира потока на камиони с хуманитарна помощ за палестинското население на крайбрежната територия, в която Израел води военни действия от 7 октомври миналата година.

Тогава радикалната палестинска групировка "Хамас" осъществи изненадващо нападение срещу израелска територия, причинило смъртта на около 1200 души, предимно цивилни. В отговор Израел осъществи настъпление в ивицата Газа, където досега според здравното министерство на "Хамас" са убити над 34 000 души.

Ройтерс отбелязва, че на "Керем Шалом" Блинкън, който осъществи седмата си обиколка в Близкия изток от началото на конфликта между Израел и "Хамас", е разговарял с министъра на отбраната на Израел Йоав Галант и други израелски представители. Темата е била усилията на Израел за пропускане на повече хуманитарна помощ в Газа.

Чували с консерви нахут, ориз, картофи и тоалетна хартия са чакали да бъдат прехвърли в крайбрежната територия, като някои от тях са били с емблемите на ООН и на неправителствената организация "Световна централна кухня", посочва Ройтерс, като допълва, че войници с автомати са патрулирали около зоната, известна като "клетка за проверка".

По-рано днес Блинкън се срещна с израелския премиер Бенямин Нетаняху, настоявайки за повече помощ за Газа, като същевременно призова "Хамас" да приеме споразумение, което ще спре боевете и ще доведе до освобождаване на част от заложниците, държани в Газа от ислямисткото движение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 2 Отговор
    Краварският коридор за оръжията на моше ли! Добре е.
  • 2 Уса

    8 0 Отговор
    Има пари обикаля си човека,колко инспектира и дали някой вече го взема насериозно е друг въпрос
  • 3 име

    5 1 Отговор
    Тази мижитурка го посрешна някакъв заместниккмет по нещо си на Пекин, и никой не го изпрати когато си тръгваше от Китай.
  • 4 Смърфиета

    8 2 Отговор
    Евреинът Блинкен, на гости на израелските касапи-масови убийци и военопрестъпници. Инспектирал. Ай с-тир.
  • 5 Да, бе

    7 2 Отговор
    Що не отиде на мексиканската граница евреина некъпан... Щото му се живее, а.
  • 6 УдоМача

    4 1 Отговор
    Низвергнатия много често взехте да ни го показвате...
  • 7 Мамул

    4 1 Отговор
    Този още не е пристигнал и питат кога ще си ходи.
  • 8 Хохо Бохо

    3 2 Отговор
    Тонка, скоро в Русия ще има повече годни за експлоатация брадлита отколкото у целокупното НАТО ве. Що тъй стаа? Давате ги на саловермахта, те ги зарязват и руснаците ги взимат. Не е ли малко тъпо тва?

    Коментиран от #12, #14

  • 9 Апел до Антъни Блинкън

    2 1 Отговор
    Господин Блинкън, Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.

    Коментиран от #13

  • 10 Мехди

    0 0 Отговор
    Евреин(вълк)инспектира ливадата на агнетата, обречени да си останат агнета.....
  • 11 О,чуден

    1 1 Отговор
    За едните картофи и вода, за другите оръжие за 20 милиарда?! Типично по кеаварски!
  • 12 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хохо Бохо":

    Объркал си Форума. Търси Форума Украйна-Русия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Грешка си

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хохо Бохо":

    Там си имат Авто къщи , и си ги продават .
    Само че без номера и талони .
    Ако имаш човек в КАТ можеш да си ги регистрираш .
    И да се паркираш с някое Бредли пред БИЛА
    Яко а.
  • 15 Е за това

    1 0 Отговор
    Не ги обичам израелците .
    Точно в този момент да спрат бомбардировките .
  • 16 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ТОЗИ ЕВРЕИН ЩЕ КОНТРОЛИРА "КРАНЧЕТО ЗА ДИШАНЕ " НА КОНЦЛАГЕРИСТИТЕ ПАЛЕСТИНЦИ В ЦИОНИСТКИЯ КАНЦЛАГУР - ГАЗА ??????? ДНЕС И ЕВРЕИТЕ СА В СОБСТВЕН КОНЦЛАГЕР ---- НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ГИ ЧАКА СМЪРТ --А ЗАЩО - НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ !?!?!?!?

    Коментиран от #17

  • 17 111

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПЕНКО":

    Пеньо, Пеньо ... вятър те вее на бяла кобила.