Отидете към основна версия

1 930 9

Най-изветният миниван беше върнат на пазара

  • chrysler-
  • voyager-
  • миниван

Това се случва след тригодишно отсъствие

Chrysler Voyager се завръща на пазара, три години след като беше спрян от производство. Миниванът вече се продава в САЩ на цена от 39 995 долара. Това се съобщава на уебсайта на концерна Stellantis.

Трябва да се отбележи, че не говорим за новия Chrysler Voyager от следващото поколение - автомобилът, който беше спрян от производство през 2021 година, сега беше върнат на пазара.

Както и преди, този модел се явява опростена версия на Chrysler Pacifica. Новият Chrysler Voyager 2025 не се е променил нито външно, нито вътрешно. Различава се от Chrysler Pacifica по дизайна на предната част с по-тясна решетка.

Салонът е предназначен за седем души. Но оборудването на Chrysler Voyager е разширено - има 17-цолови джанти, безключов достъп, тризонов климатроник, както и адаптивен круиз контрол.

Сред новите екстри са още парктроник, сензори за светлина и дъжд, набор от системи за сигурност, отопляеми седалки и волан, електрически задвижвания за седалки, плъзгащи се странични врати и автоматичен багажник.

Новият, стар Chrysler Voyager запазва 3.6-литровия Pentastar V6 двигател с мощност 287 конски сили, който работи съвместно с деветстепенен автоматик. За разлика от Chrysler Pacifica, моделът не се предлага с 4х4 задвижване и с хибридна инсталация.

Колкото и да е странно, невзрачното вече семейство Chrysler Voyager е един от най-известните модели на американската марка. Факт е, че това е един от първите миниванове в света - разработен е през 1984-а, а сегашното поколение на модела е шесто поред.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини