Отидете към основна версия

720 6

Европейската комисия стартира процедури срещу Словения за неизпълнение на задължения

  • европейска комисия-
  • словения

Страната е изправена пред санкции за непредоставяне на директиви относно устойчивостта и възобновяемите източници на енергия

Снимкa: БГНЕС

Европейската комисия започна две процедури срещу Словения заради неизпълнение на задължения по правния ред на Европейския съюз, съобщи словенската редакция на регионалната телевизия Ен 1. Става въпрос за задължения, свързани с транспонирането на директиви относно докладването за устойчивост от компании и насърчаването на енергията от възобновяеми източници в националния правен ред, цитирано от БТА.

Във връзка с транспонирането на директивата за насърчаване на енергията от възобновяеми източници, ЕК започна вчера процедура срещу 26 страни членки. До 1 юли националните законодателства трябваше да включат част от решенията в директивата. Само Дания е уведомила комисията за изпълнените задължения.

По отношение на транспонирането на директивата за докладването на устойчивост на компаниите, ЕК е започнала процедура срещу общо 17 страни членки, сред които и Словения. Директивата предвижда изисквания към големите предприятия и дружествата, регистрирани на борсата, да докладват по прозрачен начин за социалните и екологичните рискове, пред които са изправени, и как дейността им влияе на хората и околната среда. Срокът за транспониране на директивата изтече на 6 юли.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: