Отидете към основна версия

911 17

Партията защити Шолц от критиките, че се кани за нов мандат като канцлер

  • германия-
  • олаф шолцканцлер

Той е нашият канцлер и именно той е кандидатът за канцлер, с когото ще се явим на вота, заявиха от ГСДП

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съпредседателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Заския Ескен се изказа открито в подкрепа на издигането от ГСДП на канидатурата на канцлера Олаф Шолц за нов мандат на поста на изборите догодина, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Олаф Шолц е нашият канцлер и именно той е кандидатът за канцлер, с когото ще се явим на вота. В партията цари голямо единство по този въпрос", каза Ескен в интервю за неделното издание на вестник "Франкфуртер алгемайне", текстът на което беше получен предварително от ДПА.

Тя отхвърли критиките към стила на комуникация и управление на канцлера. "Олаф Шолц управлява по начин, който е подходящ за всички времена", посочи Ексен.

Министърът на отбраната Борис Писториус, който е много по-популярен от Шолц според проучванията и многократно беше споменаван като възможна алтернатива за канцлерството, беше изрично похвален от нея за ролята си. Писториус е "прекрасен министър", подчерта Ескен. "Той си създаде име с успешната си работа и показа лидерски качества в това тежко министерство."

Ескен смята за ненужно да се предприема реорганизация и в редиците на ГСДП след подадената оставка на ръководството на Зелените след поредицата изборни поражения. На национално равнище социалдемократите са в коалиция със Зелените и либералите от Свободната демократическа партия (СвДП).

ГСДП изостава в проучванията, но въпреки това успя да победи, макар и с минимална преднина, крайнодясната "Алтернатива за Германия" на изборите за областен парламент в края на миналата седмица в провинция Бранденбург - региона около столицата Берлин.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: