Last news in Fakti

20 Септември, 2003 00:00 1 427 0

Шефът на General Motors недоволен от Saab

  • general motors-
  • saab

Ръководството на американския концерн General Motors, собственик и на шведската марка Saab, проучва възможностите за започване на производство на возила с марка Saab на територията на Северна Америка. Рик Уагънър, шефът на GM, заяви пред немското издание Handelsblatt, че подобни инициативи са продиктувани предимно от желанието да се намали издръжката на компанията и рискът при обръщане на шведските крони в долари при износа и вноса на коли съответно.

Друга причина, която подтиква ръководството на General Motors да замисля подобен план, е фактът, че марката Saab е изключително “консервативна” и не се интересува от модните течения в автомобилостроенето. Това не й позволявало да продава толкова активно, колкото на ръководството му се искало. Затова американците щели да се намесят в производствената програма на шведите като ще “ориентират” колите на Saab към изискванията на янките и местните клиенти. Освен това Рик Уагънър намекна, че на марката Saab й трябват нови модели, разработени специално за американския пазар. По този повод припомняме, че съвсем скоро Saab се кани да пусне на конвейера нов всъдеход, който ще се продава в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА