24 Септември, 2014 12:04 5 282 8

Нов мултифункционален 4х4 пикап от VW

  • volkswagen-
  • tristar
В годината, в която се чества 30-ия юбилей на пълноприводната трансмисия Syncro, марката Volkswagen представя едно интересно превозно средство, наречено Tristar. Идеята е в него да бъдат съчетани най-добрите черти от всички модели с индекс Т. Своеобразният пикап Tristar притежава съвсем нелоша проходимост, трансформиращ и функционален салон и доста голямо и практично товарно пространство. Автомобилът е предназначен, както за работа и превоз на товари, така и за пътешествия.
 
Tristar, който дебютира на изложението за транспорт в Хановер, всъщност представлява пикап с удължена кабина и намалено междуосие. Превозното средство разполага с 4х4 система, която е с възможност за механичен блокаж на диференциала на задния мост. Клиренсът е увеличен с 30 мм, а екстериорът е нов и същевременно с разпознаваем облик на автомобилите от серия Т. Вътре предният панел е доста сходен с този на Transporter, което е още едно, умишлено търсено сходство.
Товарният отсек е разделен на две - стандартен открит и закрит. Последният се намира под равния под на пикапа и е влаго и прахо защитен. В салона е предвиден огромен 20-инчов таблет, а така също и висококачествена мултимедия, която е с възможност за провеждане на видео разговори. Предните две седалки могат да се въртят около оста си под различен ъгъл. Идеята е в кабината да могат да се провеждат срещи от различен характер. В допълнителното оборудване има всевъзможни екстри като масичка и дори кафе машина.
 
Мултифункционалният пикап е снабден с двулитров турбодизелов мотор, който разполага с мощност от 204 к.с. Максималният въртящ момент на агрегата е 450 Нм. Той се предава на четирите колела през седемстепенната DSG роботизирана трансмисия на марката, която, както е известно е с два съединителя. Ускорението от 0 до 80 км/ч. Tristar прави за 6.7 секунди. Същото упражнение, но до скорост от 100 км/ч, мултифункционалният пикап извършва за точно 10 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 3 Отговор
    Добре изглежда пикапът, хубаво е че е висок.
  • 2 Пакман

    2 3 Отговор
    Фолксваген от време на време правят коли в които няма как да не се влюбиш
  • 3 Мони НСА

    1 1 Отговор
    ако е с двоина кабина
  • 4 dhcp

    2 1 Отговор
    май е с два реда седалки. Дайте снимки и от вътре ако имате, че ми е интересен тоя двайсет инчов таблет.
  • 5 Стоян Стоянов

    1 1 Отговор
    Интересна работа - изглежда различно, което си е ново за VW като цяло.
    Защо ли не възродят култовото Т1 по подобие на битъла преди няколко години. Могат да измислят тия момци съвременно изглеждащ бус на базата на T1 от ... знам ли 60-те ли, 70-те ли някъде там.
  • 6 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    Коментиран от #8

  • 7 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    poreden bokluk ot socvagen
  • 8 Мони НСА

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Симеон Тасев":

    тия от позитано ти взеха акъла