Last news in Fakti

11 Декември, 2014 11:15 14 067 11

Запознайте се с най-мощното Mini в света

  • mini-
  • cooper-
  • john cooper works

В интернет пространството се появиха първите официални снимки на новото наточено Mini. Става дума за последната модификация на Mini, която е обозначена с името John Cooper Works. Публичната премиера на този автомобил е насрочена за месец януари следващата година, но вече са известни повечето технически характеристики.

Автомобилът ще бъде представен на живо в Детройт и ще се превърне в най-мощното Mini в историята на марката. Под капака ще се монтира нов четирицилиндров бензинов турбодвигател, който развива 231 конски сили. Максималният въртящ момент ще е 320 Нм и ще е достъпен в диапазона от 1250 до 4800 оборота в минута.
В сравнение с предишната модификация John Cooper Works, иновацията ще е по-мощна с 20 конски сили, а спрямо новия Mini Cooper S конските сили са повече с 39. Максималната мощ на новия John Cooper Works е налична от 5200 до 6000 оборота в минута. Наточеното Mini ще се предлага с шестстепенна механична трансмисия и с шестдиапазонен автомат.
С механичната скоростна кутия новото Mini ще ускорява до 100 за 6.3 сек., а с автоматика това ще става с две десети от секундата по-бързо. За сравнение ще кажем, че предшественика набира до 100 км/ч. за 6.5 и 6.7 сек., съответно. Средният разход на гориво ще е 6.7 литра на 100 километра пробег (5.7 л/100 при версията с автоматик)
Новият хот-хеч ще се оборудва със 17-цолови джанти, спирачни механизми Brembo, както и с електронна система имитираща блокаж на предния диференциал. Като допълнителна екстра ще е достъпно и адаптивно окачване и 18-цолови лети джанти. Като цяло новото Mini Cooper John Cooper Works ще е и значително по-икономично.

Пълни технически характеристики на всички модели Mini  вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    0 2 Отговор
    Минито е супер сладко,щом има в него и немска техника значи ще е уникално здраво

    Коментиран от #5

  • 2 българин

    2 2 Отговор
    Това за уникално здраво можеш да го пропуснеш . Изключително трошливо и технически недомислено нещо . Не говоря празни приказки - работя в сервиз и имам преки болезнени наблюдения !

    Коментиран от #4

  • 3 Стоян Стоянов

    0 2 Отговор
    ... е значи остава само: "супер сладко"!
  • 4 До Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Ами ти "БЪЛГАРИНО" като си такъв гениален експерт в техническата област и работиш в "български" сервиз пълен с такива като теб, що не вземеш да покажеш на тия хора от "Mini" как се правят нещата, а?
  • 5 Autohouse randm

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    A klasata e po dobra ot tova bmw
  • 6 аз

    0 2 Отговор
    маде ин търки...
  • 7 Стоян Стоянов

    0 2 Отговор
    стига бе - в Турция ли го правят???
    А между другото в USA като чуят "търки" си мислят, че става въпрос за пуйка. Някои хора там не знаят че има и такава държава
  • 8 Гост

    1 3 Отговор
    От личен опит,троши се здраво! Карам CooperS модел 2009
    Ами.....всяка година нещо се чупи,а е гаражна кола с един собствени досега,аз! Купил съм го чисто ново от Холандия на 0 километри! Представете си какво е да е казано от друг и да го купувате.....
  • 9 Курандомио

    1 2 Отговор
    Мяза на тунинговано Трабантче 601S
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор
    Мн мраэя мини кола с макси цена!