Last news in Fakti

14 Септември, 2011 10:56 3 774 0

Ferrari ще прави моторите на Maserati Kubang

  • maserati-
  • kubang-
  • jeep-
  • grand cherokee-
  • fiat-
  • chrysler-
  • франкфурт 2011

За всъдеход с тризъбец на радиаторната решетка се заговори още в началото на новия век. През 2003-та Maserati дори представи концепт с името Kubang GT Wagon. До серийно производство обаче така и не се стигна.

Проектът бе замразяван и възобновяван неколкократно, а след настъпването на финансовата криза през 2008 г. изглеждаше окончателно погребан. Раздвижване и плахи надежди за Kubang даде бракът между Chrysler и FIAT.

В крайна сметка слуховете, които се понесоха в началото на тази година, се потвърдиха и всъдеход с марката Maserati все пак ще има, макар и базиран на далеч по-евтиния Jeep Grand Cherokee. Предсерийният прототип вече може да бъде разгледан на салона във Франкфурт.

Коментарите за новия Kubang логично се въртят около американските гени на всъдехода и основен акцент в презентацията на модела се поставя върху обещанията за 100-процентово "Мазератови" двигатели, спирачки, окачване, управляемост и стил.

В съобщението до медиите се потвърждава и слухът, че двигателите на Kubang ще се изработват от Ferrari. Те все още се проектират в Модена от Паоло Мартинели, който има 30-годишен стаж в Маранело и състезателния отбор на Скудерията. Новият мотор най-вероятно ще се комплектова с осемстепенен автоматик.

Тези обещания със сигурност ще се понравят на феновете на марката - особено на фона на подозренията, че конструкторите на Kubang ще гребат щедро части от Grand Cherokee и двата модела най-вероятно дори ще се произвеждат на една поточна линия в Детройт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА