12 Октомври, 2015 11:25 11 152 7

Американски тунинг за УАЗ

  • уаз-
  • devolro-
  • тунинг

Щатската компания Devolro, известна с доработките си на всъдеходи Toyota, разширява програмата си с нова марка. Базираното във Флорида ателие обяви, че от догодина започва да предлага тунинг за УАЗ.

Собственикът на Devolro Едуард Орлов е публикувал на страницата си във Facebook снимка на доработен Hunter. Освен с оптични подобрения легендарната руска джипка ще може да се похвали и с усъвършенствана механика. Клиентите ще могат да избират между два турбодизелови двигателя с обем 2.5 и 3.0 литра и мощност 160 и 210 коня.

Доработките на УАЗ ще се извършват в Русия с доставени от Америка части. Програмата на Devolro включва също пикапите на производителя, както и моделите Patriot и Cargo. По собствените му думи Орлов има амбициите да превърне добрата стара "уазка" в конкурент на Mercedes-Benz Geländewagen.

"На базата на Cargo ще бъдат разработени специални версии - пожарна, бърза помощ, експедиционен автомобил и т.н., които ще бъдат предлагани на различни институции и военните. Ще се постараем да удържим цените рамките между 1 и 2 млн. рубли (14 329-28 659 евро) в зависимост от комплектацията. До момента има изразен интерес от губернаторите на три области в Русия", уточнява Орлов. Ексклузивните поръчки обаче ще се изпълняват във Флорида, където Devolro сглобява доработени версии на Toyota Tundra с цени до $400 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Uaz

    2 0 Отговор
    Хахаха, ужаската с 210 к.с, звучи много оптимистично!
  • 2 stefan

    2 0 Отговор
    Военния Хамър мисля, че беше със 105 коня, така че 210 е предостатъчно
  • 3 алти балти

    2 0 Отговор
    дръгел ама добър
  • 4 незнайко

    4 0 Отговор
    Двигател, джанти, брони това е в общи линии подобрението. УАЗ няма нужда от друго подобрение.
  • 5

    3 0 Отговор
    Готина е УАЗ-ката
  • 6 иф

    1 0 Отговор
    Уаз-ика е добър, ако е 2.7i и скорости на хюндай около 160к.с но ходовата част е много зле ,шенкелите се разбиват,няма странична сабилизация по завоите с предлаганата хидравлика и липса на стабилизиращи щанги.А останалото е тунинг
  • 7 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Само да не го напълнят по американски с телевизори....