Last news in Fakti

25 Юли, 2016 13:01 7 031 1

Bugatti Chiron трябвало да изглежда така

  • bugatti-
  • chiron-
  • veyron-
  • саша селипанов
Bugatti Chiron трябвало да изглежда така - 1

Осемте фара са една от най-характерните дизайнерски особености на Bugatti Chiron. Решението за тях обаче е взето относително късно в развойния процес, а наследникът на Veyron е трябвало да изглежда по съвършено различен начин, разказва CNET.

Първоначалният вариант за предницата на Chiron е предложен от екстериорния дизайнер на Bugatti Саша Селипанов. Той си представя муцуна, в която фаровете са разположени толкова надълбоко, че практически не се виждат.

Bugatti Chiron трябвало да изглежда така

В крайна сметка авангардното дизайнерско предложение е отхвърлено в полза на по-традиционна оптика заедно с други футуристични идеи като камери вместо странични огледала. За сметка на това задницата и профилът на Chiron са харесани и остават в окончателната версия на автомобила.

Саша Селипанов, който е възпитаник на Колежа по дизайн в Пасадина, Калифорния, е работил за Mazda и Volkswagen. През 2010 г. е привлечен в Lamborghini и участва в създаването на Huracan. Мести се в Bugatti през 2014 г., където отговаря за външността на прототипа Vision GT и серийната му версия Chiron.

Bugatti Chiron трябвало да изглежда така


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това по кефи

    2 0 Отговор
    Жалко, че са му отхвърлили идеята - нещо различно е и изглежда по-извънземно ;) По ми харесва от сегашната им одобрена версия с фаровете. Доста често мениджърите, които взимат решения са сухари и хора без въображение ;)