28 Юли, 2016 11:27 36 166 25

Любопитно за Bentley-тата в България

  • bentley-
  • българия
Любопитно за Bentley-тата в България - 1

В интернет пространството се завъртя любопитна информация за скъпите автомобили, които карат богатите българи. Според регистрите на КАТ най-популярните луксозни коли у нас са с марка Bentley. Повече от тях са Porsche-тата, но от щутгартските спортни коли има и доста достъпни екземпляри.

За това решихме да проверим колко автомобила с марка Bentley се продават у нас, след като статистиката показва, че регистрираните британски бижута в България са 169. За целта направихме бърза справка в най-популярния сайт за автомобили у нас mobile.bg, където открихме 59 обяви за автомобили с марка Bentley.

Любопитно за Bentley-тата в България

Най-евтиното предложение е за Bentley Continental Flying Spur от 2006 година, което струва 33 000 евро. Най-много луксозни автомобили от аристократичната британска марка се продават у нас от "Софавто", като най-скъпото Bentley също се предлага от известната автокъща. Става дума за новото британско SUV Bentayga, което се продава за половин милион лева без ДДС.

Оказва се, че регистрираните британски автомобили са многократно повече от предлаганите у нас. А да не забравяме, че има и доста Bentley-та, собственост на българи, но поради различни причини, регистрирани с чужди номера. Всички предлагани Bentley-та у нас, можете да разгледате ТУК.Любопитно за Bentley-тата в България

Подробни технически характеристики за моделите на Bentley


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргото

    1 2 Отговор
    Ег.ти колко богати хора има у нас, а обикновените хора се чудим как да си купим кола за 5000 лв. Освен това защо НАП не ги пита откъде са им парите, и защо, както пише в статията, много от тях са със чужда регистрация.

    Коментиран от #4

  • 2 Alexander

    1 1 Отговор
    А всъщност за под 10 хиляди си купуваш Phaeton, което механично е същата кола. Дори казанчетата не са сменили.

    Коментиран от #3

  • 3 Марто

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Alexander":

    Е да де, ама как Кирил Домусчиев например ще се качи на кола с емблема на VW, той трябва да се покаже, че е с Bentley и въобще не го интересува казанчето.
  • 4 лелее

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Маргото":

    аууу,каква завист....ами направи нещо и забогатей и ти!

    Коментиран от #6

  • 5 LEX

    2 2 Отговор
    Това не са истински Бентлита, това са ВАГени. Последното истинско Бентли беше Brooklands. Континенталите са толкова евтини именно поради тази причина, защото не са Бентлита, а са срам за тази емблема.

    Коментиран от #10

  • 6 МаКаТа

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "лелее":

    Те тия с бентлитата освен да крадат, друго не могат да направят. Едва ли има и едно, което да е купено с честни пари. Благодаря, аз ще си карам VW-то и ще спя спокойно.
  • 7 BRABUS

    2 1 Отговор
    Който може-си купува,който не-завижда.Това е жалката Ганьовска реалност.

    Коментиран от #9

  • 8 арбайт махт фрай

    1 0 Отговор
    Значи да разбираме, че 169 човека са за затвора, доживотен без право на замяна и това поради липса на смъртно наказание.
  • 9 арбайт махт фрай

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "BRABUS":

    Да прав си!
    Оня си купува Бентли щото може, аз пък тъй,като гледам за един Калашник все ще събера.
  • 10 арбайт махт фрай

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "LEX":

    Ти пък все едно цял живот все Бентлита си карал, баща ти и той и като си бил малък те е возил на бетлито на дядо ти..., и сега, като си порастнал и си си купил 21 - вото поред Бентли ти е дошло просветлението, че тия Бентлита не са ония старите Бентлита, а са ВАГ-ени.
    Верно, континенталките трябва да струват поне 3-4 милиона или милиарда за да изглеждат по готини, като за теб, краля на махалата.
    Щях да ти предложа Бугати, ама то пак е ВАГ-ина, егати света, на къде отива. :)

    Коментиран от #16

  • 11 Фенът

    1 1 Отговор
    Прав е LEX, това не е Бентли а Фолксваген с марката на Бентли.
    Отделен въпрос е кой с какви пари си купува коли от този тип. Като се замисля един средностатистически българин, с добро образование и добре платена работа, с колко ли заплати може да си позволи Бентли, Ферари и все от този сорт коли? Скоро слушах едно предаване в което дадоха статистически данни от някакъв сайт на КАТ за броя на скъпите возила регистрирани у нас т.е без тези които са на българи но с чужди номера. Предаването беше по повод на статия в англииски вестник, че видите ли в най бедната страна от ЕС колко много скъпи коли се карат. Бройката беше много голяма, не я помня, но ме впечатли факта че доста от колите не са все още представени в България а някои и в ЕС!? Направете си сами изводите.
  • 12 dmxl

    1 1 Отговор
    Веднага ти отговарям: Средно статистически българин с добро образование и добра заплата чисто нов Пасат не може да си купи, какво остава за гореспоменатите марки!
  • 13 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    0 0 Отговор
    Аз само не разбрах КОЕ ТОЧНО Е ЛЮБОПИТНОТО в цялата тази статия? Всичко си е напълно нормално и безинтересно.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 уебмастъра

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ":

    Любопитното е, как да си направят оптимизация на сайта мобиле.бг с два линка.;)
    СЕО - тата на факти са добри, имат оригинални идеи.:)
  • 15 Мартин Милков

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ":

    На мен пък статията ми е любопитна и интересна, а като гледам броя на прочитанията и на много други като мен. На теб като не ти харесва - ми разкарай се от този сайт и не ни занимавай с простотиите си.
  • 16 dexter

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "арбайт махт фрай":

    Абсолютно прав е, че Брукландс беше последното истинско Бентли с английски V8 6,75 литров мотор и цена от 250 000 паунда при цена на Континентал 110 000 ...
  • 17 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Интересна статия!
  • 18 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ясно е кви са тези дето карат такива скъпи коли. Точно тук в България с нормални доходи, не 1 ами 10 живота да имаш, такава кола не можеш да си позволиш. Тези коли са притежание на хора, които си имат някоя пералня за пари и покрай някой легален бизнес, с който не могат да изкарат почти нищо, си изпират мръсните пари, но когато ги подпукат данъчните, легалният бизнес им служи за оправдание и прикритие. Всички знаят с какво се занимават тези хора - Проституция, сводничество, продажба на наркотици, продажба на оръжия, и мокри поръчки. Не им завиждам нито на мизерните пари, които вадят на чужд гръб, нито на колите им. Може да не карам кола за 200 бона, но съвестта ми е чиста и излизам спокоен на улицата и спя спокойно.
  • 19 разбирача

    1 1 Отговор
    карането на таква кола в държава като България е чиста проба бай-ганьовщина (комплекс)! Ако сте гледали цръна котка бел котарак ще се сетите за какво говоря - с белия кустюм в кочината при прасета.
  • 20 Един който е успял

    0 2 Отговор
    Или пък просто са находчиви, трудолюбиви и умни м?
  • 21 фен на николета лозанова

    3 0 Отговор
    вчера към 19 и 30 на паркинга на люлинския лидъл паркира една кифла със силикон по усните и тъмни очила ......познайте от каква кола слезна .........бентли ....трябваше да я снимам но ми беше толкова смешно че не можах .........пълен крах за тази марка ...да я паркират на паркинага на лидъл и то в люлин
  • 22 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Не виждам нищо специално,кола като кола,даже леко грозновата.Снея си като белязан.Всички знаят ,че си крадец и престъпник,или проститутка разбира се,но за169 същества сигурно е много престижно.
  • 23 Милионерче не се подигравай

    1 1 Отговор
    Коли за футболисти, банкери и сутеньори. Също както G класата на Мерцедес или БМВ Х 6. Грозни, примитивни и брутални както и собствениците си.
  • 24 Стойнов

    0 0 Отговор
    Айде стига с това всички са крадци, мошеници, дилъри, убийци и пр. Факт е, че 95% от луксозните автомобили са на такива хора, но да заклеймявате останалите 5% така, е доста тъпо и от коментарите Ви, колкото и да казвате, че не е така, лъха някаква завист. Познавам хора, вероятно и вие, ако се замислите, ще се сетите за такива, които могат да си позволят такъв род автомобил, защото са се скъсали от работа и това е тук, в България. Но те не мрънкат, че получават малко пари, седейки на "сигурната" си работа. Българинът няма финансова култура и манталитет, за да рискува пари, да инвестира в нещо, които да му донесат още. И затова реве по форуми, че кара коли за по 4-5000 лв.
  • 25 Plovdiv

    0 0 Отговор
    "Кайен"??