30 Юли, 2016 14:00 5 336 0

Представиха английския Bristol Bullet

  • bristol-
  • bullet

След отсъствие от близо 50 години, малкият английски производител Bristol Cars се завърна със стил. И като споменахме стил, дизайнът на автомобила не е вътрешно разработен, както обикновенно очакваме. За задачата е наето малко италианско студио, но името му все още не е известно. И да не го разберем в по-късен етап, едва ли ще има значение, защото са се справили впечатляващо.

Красивата външност на автомобила е създадена изцяло от въглеродни влакна и благодарение на това, масата на Bullet е незначителните 1100 килограма. Под капака боботи 4.8-литровия V8 двигател на BMW с вътрешно означение N62B48, който разполага с 365 конски сили и 490 нютонметра. С тази комбинация от маса и мощност, автомобилът се изстрелва от 0 до 100 само за 3.8 секунди, като максималната скорост е ограничена на 250 км/ч, но кой би се возил с повече в кабриолет.

Bullet ще бъде произведен в ограниченото количество от 70 броя, което разбира се отговаря на 70-годишния юбилей на марката. Всеки един от автомобилите ще бъде създаден в град Чичестър в Обединеното Кралство, като цената все още не е уточнена, но не очакваме тази двуместна играчка да бъде евтина. Единственото място, на което може да бъде поръчан автомобила е в лондоския квартал Кенсингтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА