9 Август, 2016 13:43 5 144 7

Безумно красива Alfa Romeo за $25 млн.

  • alfa romeo-
  • 8c 2900b lungo spider-
  • аукцион
Безумно красива Alfa Romeo за $25 млн. - 1
Буквално след няколко дни в Калифорния ще се проведе един от най-интересните от автомобилна гледна точка аукциони RM Sotheby’s. Перлата на този търг ще е една Alfa Romeo, произведена през далечната 1939 година. Става дума за модела 8C 2900B Lungo Spider, за който организаторите планират да получат сума от $25 млн.Безумно красива Alfa Romeo за  млн.
Уникалният автомобил е създаден от Alfa Romeo в сътрудничество с небезизвестното ателие Carrozzeria Touring Superleggera, а целта му е била да се противопостави на тогавашния суперкар Mercedes-Benz 540K. Въпросният екземпляр е участвал на състезания в Бразилия, разполагал е с двигател от Corvette и през годините е претърпял още куп модификации.Безумно красива Alfa Romeo за  млн.
В крайна сметка попада в ръцете на истински колекционер от Европа, като това става през 70-те години на миналия век. Именно тогава колата минава през пълна реставрация и отново възвръща първоначалния си оригинален блясък. През 90-те колата отпътува за САЩ, а през 1999 печели второ място на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч.Безумно красива Alfa Romeo за  млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Много красива!
  • 2 БМВ фенчеее

    3 1 Отговор
    Вярно е красива, но в булгаристан се кефят само на с-класи,джипове и чисто нови беемвета. Не се хабете.
  • 3 Валентин

    1 0 Отговор
    Страхотна!
  • 4

    1 2 Отговор
    Страхотна е, но чалга поколението няма да разбере тази красота, там вървят само големи грозни "джипове", БМВ-та, С-класи.....

    Коментиран от #7

  • 5 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Добра е.
  • 6 Нафарфорий

    1 0 Отговор
    Хубава е, няма спор, но това, че шепа люде уронват престижа на премиумите, не значи, че не струват! Има едно семейство с две деца тука и имат мечок и нямат намерение да го заменят, щото е практичен, с голям багажник и др..
  • 7 Ботевградско ефе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от " ":

    Затова и ти помпят минусите!
    Не може да обиждаш мутро-чалгарите с БМВ-та, анаболни мускули и татуси на Кондьо!
    Значи не си никакъв българин!