12 Август, 2016 13:02 2 641 2

Малкият NSX ще се казва ZSX

  • honda-
  • zsx-
  • nsx-
  • детройт 2017
Малкият NSX ще се казва ZSX - 1

Honda патентова име за малкото братче на суперхибрида NSX. Прототип на спортното купе с бензин-електрическо задвижване ZSX ще бъде показан на автосалона в Детройт в началото на следващата година, съобщава френският сайт Automoto.

Моделът ще отбележи завръщането на Honda в класа на малките двувратки след неуспеха на CR-Z. Купето ще има сходна архитектура с NSX, но в по-скромни мащаби. Задният мост на ZSX ще се задвижва от 2.0-литровия турбоагрегат от Civic Type R с над 300 коня, подпомаган от електромотор за всяко от двете предни колела. Слуховете за модификация с по-малък бензинов двигател с обем 1.5 литра засега не се потвърждават.

През януари в Детройт ще дебютира версия с фиксиран покрив, а на по-късен етап ще се появи и тарга. Ако се съди по темповете, с които Honda осъществи проекта за нов NSX обаче, серийната версия на ZSX едва ли ще бъде готова скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНН

    0 1 Отговор
    Малкото и то много хубаво,като голямото.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.