Last news in Fakti

22 Август, 2016 07:15 10 250 3

Боксьорът Флойд Мейуедър с нова придобивка

  • kode 57-
  • флойд мейуедър

Най-добрият боксьор в момента - Флойд Мейуедър, изобщо не крие пристрастията си към скъпите и ценни автомобили. Гаражът му е необятен и най-новото попълнение в него е еднорог наречен kode57. Автомобилът е създаден от индустриалния дизайнер Кен Окуяма - бивш служител в Pininfarina и стойността му е 2.5 милиона долара.

Окуяма хич не е случаен - от ръцете са му произлезли великолепия, като Ferrari Enzo, Ferrari P4/5 създадено за Джеймс Гликенхаус, Ferrari 599 и Maserati Quattroporte. За автомобила kode57 се смята, че е изграден на базата на 599, което само може да означава 6.0-литров V12 двигател с мощност от 620 конски сили и 607 нютонметра въртящ момент, като основното доказателство е шестстепенната полуавтоматична скоростна кутия.

Предвид на значително по-опростеното шаси, което кореспондира с по-ниско тегло, характеристиките на kode57 трябва значително да надминават тези на 599 GTB. Според Окуяма автомобилът може да бъде създаден изцяло според предпочитанията на клиента, като той работи в колаборация с Novitec Rosso - една от най-известните тунинг компании занимаващи се с Ferrari и предлагащи много пакети за повишаване на мощността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост редактор

    0 0 Отговор
    по-упростеното = по-Опростеното
  • 2 раптор

    0 0 Отговор
    Тва е като концепт от средата на 90те... Страшна кошница!
  • 3 гостенче

    0 0 Отговор
    Главата на шофьора стърчи като да не казвам какво над всичко останао в тая кола. Все едно гледам детска ел. количка управлявана от малко дете. Предното стъкло достига до под прадата на шофьора......