Last news in Fakti

22 Август, 2016 10:19 16 468 10

Продава се Plymouth, ускорявал наравно със самолетите

  • plymouth-
  • superbird-
  • ера-
  • самолети
Продава се Plymouth, ускорявал наравно със самолетите - 1

Аукционната къща Barret-Jackson ще пусне на търг един много интересен автомобил, използван от Агенцията по безопасност на околната среда на САЩ (EPA). Автомобилът е Plymouth Superbird, произведен през далечната 1970 година и използван от ЕРА за измерване на вредните емисии на самолетите при излитане.

Култовата американска кола разполага и със специална табела, оказваща това, че тя наистина е принадлежала на агенцията. За да бъде използвана от ЕРА, колата е доработена през 1972 година от компанията Nichels Engineering, която изпълнява специалните поръчки на агенцията.Продава се Plymouth, ускорявал наравно със самолетите

Изборът на кола пада върху този Plymouth, защото той е специална модификация, представляваща състезателна машина на NASCAR и е една от малкото, която по онова време може да ускорява до скорост от 225 км/ч. наравно със самолетите. С други думи този масълкар разполага с уникално ускорение.

За това уникално, за времето си, ускорение се грижи V-образен осемцилиндров двигател с мощност 375 конски сили. Този мотор не е доработен допълнително, но стандартната автоматична трансмисия е сменена с механична скоростна кутия, за да може водачът да контролира по-добре ускорението.Продава се Plymouth, ускорявал наравно със самолетите

Освен това в колата е монтирана специална измервателна апаратура. Автомобилът е използва от ЕРА само половин година, след което е продаден за сумата от $500 на един учител. Той премахва измервателната апаратура от колата и си я кара почти като всекидневен автомобил.

През 2005 година я продава на настоящия и собственик, който я реставрира основно, връщайки я в оригиналния и вид. Сега автомобилът, ускорявал задно със самолетите, се продава отново, но на този етап от Barret-Jackson не са обявили начална цена. Търгът ще се проведе през октомври тази година в Лас Вегас.Продава се Plymouth, ускорявал наравно със самолетите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    0 0 Отговор
    Ег@ти какви коли е имало навремето. Уникални просто. Сега няма такива, а за съжаление няма и да има.
  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Отлична реклама за ускорението,само дето не се уточнява че става дума за самолети -двукрилки от селскостопанска авиация.

    Коментиран от #3

  • 3 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Аз самолет еднокрилка, двукрилка.... не съм виждал. Виж двуплощник е друго нещо.
    А тази кола на която се надсмиваш не можеш да я стигнеш с каруцата си.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Ако си мислиш че със сградна или поземлена площ ще летиш както със крила,мн се лъжеш...и малко ти вярват:)А колкото до каруцата ми-идея си нямаш какво може,пък за каруцара да не говорим!

    Коментиран от #6

  • 5 Реклама

    0 0 Отговор
    Може да си купите един Плимут и да си качите рекламите на него :)
  • 6 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Отвори някоя книга да се ограмотиш.
    А на клавиатурата и пред екрана на компютъра всеки е велик, а за теб съм сигурен, че си "колос"

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Първо се информирай колко ограмотени с по няколко висши са стигнали до незавидното "шофьор на такси"/бакшиш на български/ и тогава едва ли ще ми отправяш подобни съвети.Освен това ме бъркаш с някой,защото в личната ми карта не пише че се казвам Колос!

    Коментиран от #8

  • 8 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Забравих че само в България е възможно да си телохранител и да станеш премиер. Да и прост като галош, но да се пъчиш пред БМВ и да разполагаш с пари.....просто защото си крадец, или наследник на някой бивш комунист....
    Извинявай че ти сгреших името!
  • 9 Ивко

    0 0 Отговор
    Оня с коня ти по онова време да не си се возил на КОНКОРД бе братле
    Те и сега вече колите ги правят вече по хиляда и косур коня АМА КВО ОТ ТОВА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.