4 Септември, 2016 13:00 10 135 3

Продава се едно от първите състезателни Porsche-та

  • porsche-
  • 550 spyder

Вдъхновени от модела 356 Speedster и прототипите на Валтер Глокер, германците от Porsche решават, че могат да построят сами състезателна кола и от там се появява модела 550 Spyder. Този екземпляр обаче, притежава добавката RS, която добавя голяма частица пикантност, като от модела са произведени само 90 броя.

Автомобилът използва същия 1.5-литров четирицилиндров боксер с мощност от само 110 конски сили. Но изключително ниското тегло от 550 килогама, идващо от изцяло алуминиевото шаси е било достатъчно за максимална скорост от 220 км/ч, които за 50-те са били нещо много респектиращо.

Състезателната история на модела не е много цветна, но през 54-та Ханс Херман става трети на ралито Carrera Panamericana с дължина от 3070 километра, като оставя зад гърба си цели 73 автомобила, а пред него са само две машини на Ferrari от модела 375.

Отличителното в този автомобил е факта, че никога не е реставриран и през 2010-та спечелва наградата за оригиналност на Concours d'Elegance в Пебъл Бийч. Според аукционна къща Бонамс се очаква автомобилът да бъде продаден за сума, която може спокойно да достигне до 8.2 милиона долара. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FAKE

    3 0 Отговор
    Ето това е вече уникат!
  • 2 FAKE is here

    1 4 Отговор
    Смятай тея порше какви са леваци , от тогава до сега почти не са се променили .
  • 3 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    да това е легендарното порше
    с което се уби Джеймс Дийн