14 Септември, 2016 10:39 14 963 6

Да направиш от скъпо Ferrari по-евтино!

  • ferrari-
  • тунинг-
  • gwa-
  • gwa f/308 succesivo-
  • артуро алонсо
Да направиш от скъпо Ferrari по-евтино! - 1
Шефът на тексаското каросерийно ателие GWA Артуро Алонсо се прослави сред автомобилната общественост със своите неповторими автомобилни купета, превръщащи колите в настоящи произведения на изкуството. Естествено, тези шедьоври не са никак евтини, но пък са уникални. Самият Алонсо неведнъж е казвал, че неговата слабост са автомобилите от 50-те и 70-те години на миналия век, като споделя и, че именно този отрязък от време е "златната ера" на автомобилния дизайн.Да направиш от скъпо Ferrari по-евтино!
Интересно е още, че всяка негова работа се явява преосмисляне на един или друг автомобил от тази епоха. Последната му разработка пък впечатлява с това, че Артуро Алонсо създава едно Ferarri, като за основа взима друг представител на Скудерията, който на практика е по-скъп. Алонсо прави от легендарното Ferrari 288 GTO модела 308. Последният е доста евтин (по стандартите на Ferrari) още като нов. Спорткарът 308 се произвежда през периода 1975 - 1985 година, но въпреки тогавашните надежди за него, не успява да се прослави като своя предшественик Ferrari Dino.Да направиш от скъпо Ferrari по-евтино!
Въпреки това Алонсо изпитва особени чувства към този автомобил и решава да му вдъхне нов живот. Така на бял свят се появява GWA F/308 Succesivo. Още по-любопитното обаче е, че за донор на новия си проект американският дизайнер използва легендарното и доста рядко срещано в наши дни Ferrari 288 GTO. Екземплярът, който е използван за основа е произведен през 1984 година, а от модела са направени само 277 бройки.Да направиш от скъпо Ferrari по-евтино!
Новият шедьовър на Алонсо получава видоизменени предна и задна части, нова ауспухна система, 19-цолови лети джанти, различни седалки и волан. Към момента от ателието GWA не казват дали са правени доработки по 2.9-литровия мотор с мощност 400 конски сили. Ясно е обаче, че освен визуалните промени автомобилът е станал значително по-лек, с което са подобрени и неговите динамични характеристики.Да направиш от скъпо Ferrari по-евтино!

Стоковото Ferrari 288 GTO ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.8 секунди, а максималната му скорост е 305 км/ч. Предвид това можете да си представите какъв куршум представлява GWA F/308 Succesivo. Артуро Алонсо не обявява и цената на своята нова творба, но не трябва да има съмнение, че тя е много скъпа. За сравнение ще кажем, че към момента едно Ferrari 288 GTO в прилично състояние се продава за сума от над $2.5 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    0 0 Отговор
    Оригиналното 288 ГТО изглежда 1000 пъти по-добре. И тези джанти хич не се вписват.
  • 2 оня с коня

    0 0 Отговор
    Отвратителна предница все пак ако беше БМВ щеше да е друго .
  • 3 Лорд Злостър

    1 0 Отговор
    Мъ треа си мноо тъп, за да направиш от 288 едно 308, при това грозно. Още по-уникално би било да направи от Ф40 някой Понтиак...

    Коментиран от #6

  • 4 Идиот

    1 0 Отговор
    Ей, това е Ферари!
    Как се осмеляваш да скверниш тая легенда с грозния си тунинг, тоя е за съд.
    Цял екип от най-добрите дизайнери в света е създал тая визия, някъв си идиот решава че е по-добър.
    По-голяма безвкусица отдавна не бях виждал.
  • 5 taka e brat

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ НЯКОИ ХОРА ??? САМО ПЛЮЕТЕ ВЕ
  • 6 тъпигьостър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лорд Злостър":

    Ти да не би до преди да прочетеш статията да знаеше какво е ферари 288ГТО?!

    Много си е хубава колата, само нещо предите LED светлини не мекефят! Иначе такива проекти много ме радват, хубаво е да видиш класически силует с модерни детайли, но разбирасе направено качествено и с вкус.

    Например има едно убийствено де томазо от 1971 пак на едни американци:
    https://www.google.bg/search?q=Ringbrothers+Pantera&rls=com.microsoft:bg-BG:IE-SearchBox&biw=1024&bih=642&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjjhZvJ4Y_PAhVCWxoKHaiRAZkQ_AUICCgB