Last news in Fakti

23 Септември, 2016 11:00 9 701 7

Продава се изключително рядка Toyota

  • toyota-
  • soarer-
  • aerocabin
Продава се изключително рядка Toyota - 1

Моделът е Toyota Soarer - автомобил, известен като един от най-дълго произвежданите от японската марка. Тази кола излиза от конвейерите на марката от 1981 до 2005 година, като тиража и е многохиляден.

Малцина от вас обаче знаят, че второто поколение на Soarer има една особена модификация. Тя е произведена в тираж от само 500 бройки, като много от тях вече не са сред "живите".Продава се изключително рядка Toyota

Един от тези екземпляри обаче, днес се намира в отлично техническо състояние и се продава на търг. По-конкретно става дума за Toyota Soarer Aerocabin - основното отличие на която е прибиращият се ел. таван.

Това е своеобразен полукабриолет или нещо като Porsche 911 Targa по японски. Конкретният екземпляр е с пробег от 67 000 мили или приблизително 107 000 километра, но както вече стана ясно е в отлично състояние.Продава се изключително рядка Toyota

Под капака на Toyota Soarer Aerocabin е монтиран шестцилиндров двигател 7M-GTEU с работен обем от три литра. Мощността му е 240 конски сили, а въртящият момент се предава на колелата през автоматична трансмисия.

В арсенала на колата впечатление правят още екстри като ел.стъкла, централно заключване, цифров приборен панел и други недотам привични опции за автомобил от 90-те години на миналия век. Изключително рядката Toyota ще бъде продадена на аукцион в Чикаго, който ще се състои в началото на октомври, при това не за дребни пари.Продава се изключително рядка Toyota


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    1 0 Отговор
    Много добра. Типичен стил от 90те. Само скоростната кутия е разочарование, но всеки си има вкус.
  • 2 Де юре

    0 0 Отговор
    И волана няма да ни пасне Абе гроздето е кисело.
  • 3 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Не съм им фен на японските коли,обаче тази ме радва.Някак несъразмерна ми изглежда,подобно на огромните американски круйзери,но има някакъв класически чар в нея.Абе истинска кола,няма вече такива,няма и да има,за съжаление.
  • 4 Agop Chilingirqn

    0 0 Отговор
    Имах Соарер з20,уникална кола.Mалко е постна статията,такава кола заслужава повеч от две думи за екстрите който има,ама може би автора всеки ден попада на такива коли от 80те с климатроник,3 режима на скоростната кутия,овърдрайв режим,2 режима на окачването,3D километраж,ел.огледала с прибиране,LSD шпер,вентилация с активен въглен в купето за пушачи,озвучаване от Technics,абе все срещани неща за тия години :)

    Коментиран от #5

  • 5 Трифонов

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Agop Chilingirqn":

    Нямам намерение да се заяждам, обаче тези "екстри", от които толкова се възхищаваш, може и да не са често срещани в клас "ширпотреба" през 90-те на 20-ти век, но можеш да си понаправиш справка с какви екстри е например един Мерцедес 560 СЕЛ от... 70-те на 20-ти век, т.е. две десетилетия по-рано. Ще откриеш V8 двигател, отново автоматична трансмисия, всичко електрическо, автоматичен климатик, независимо, че колата е пълен кабриолет, различни режими на настройка на окачването и т.н. и т.н... и много други нещица. Една от основните причини да се впечатлявате толкова от японски коли е, че или нямате база за сравнение, или сравнявате надеждността на 20 годишното БМВ, което сте карали с 5 годишна или много често чисто новата японска кола, която сте си купили след него, защото само за такава сте имали пари. Не се сравнява така!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трифонов":

    Трифонов, едва ли хората имат наблюдение и сравняват според твоята теза за 20-годишното БМВ. Човекът просто е бил впечатлен от екстрите, предлагаща колата му за времето... Не е необходимо да ни убеждаваш в пристрастията си, и днес класациите в за надеждност доминират японските автомобили, а през 80-те и 90-те години с тази си черта превзеха заслужено доста пазари!
  • 7 Agop Chilingirqn

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трифонов":

    Трифонов първо никой не беше сравнявал колата с мерцедес или бмв,второ когато си купиш Соарер з20 тогава ще разбереш за какво ти говоря,ама май само моя беше в бг,за друг поне незнам,а и трето фен съм и на немските коли даже в момента имам 5 коли от който 5 са немски,така че не си нацелил човека на който да ги хвалиш,когато продадох Соарера и трябваше да карам стария ми мерцедес 124ка ми се стори все едно се качвам в на дядо ми Гюнтер колата,а и двете са от 80те модели а не 90те както пишете