Last news in Fakti

23 Септември, 2016 07:15 2 450 1

Caterham Seven Sprint се разпродаде само за седмица

  • caterham-
  • seven-
  • sprint

Разкритият на 9-ти септември модел, който бе посветен на 60-годишнината от излизането на предшественика му - Lotus Seven, бе разпродаден в границите на една седмица. Компанията производител малко закъсня с тази новина, но постижението заслужава аплодисменти. При ограниченото количество, в което принципно се произвеждат подобни автомобили, продукцията от 60 броя хич не е малко - това са точно 10 процента от годишните продажби на англичаните.

Sprint e създаден върху платформата на базовия Seven 160 и притежава малък трицилиндров турбодвигател от Suzuki с мощност от само 80 конски сили. Това звучи ужасно малко за сегашните автомобили, но докато не споменем теглото от само 490 килограма. С тези характеристики, автомобилът постига ускорението от 0 до 100 за само 6.9 секунди.

Класичексата визия обаче, не е само във външноста, а и интерора е значително променен с много белези за ретро машините, между които е и дървения волан. Това естествено има своята цена и тя е 27995 паунда, което хич не е малко, но автомобилът веднага след напускането на поточната линия, вече е превърнат в магнит за колекционери и фенове.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Евтин е, интересен е, защо да го не изкупят, спокойно ще продадат още толкова.