Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 12:46 75 884 29

10 причини защо не Ви трябва суперкола

  • суперкола-
  • суперавтомобил
10 причини защо не Ви трябва суперкола - 1

Спастрили сте €100-200 хил. или дори милион и се каните да си купите суперавтомобил? Смятате ли наистина, че си струва? Има поне 10 причини да избягвате такава инвестиция.

1. Много малък клиренс

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Суперколата по дефиниция е нисколетящ снаряд, който се нуждае от съответната аеродинамика за да развива високи скорости, но и да не излети от пътя. Това означава, че разстоянието от най-ниската точка на купето до пътната настилка трябва да бъде минимално. Всяка по-дълбока неравност или "легнал" полицай може да доведе до сериозни щети.

2. Огромна мощност

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Усещането за 600 коня зад гърба е несравнимо, но къде точно ще ги впрегнете? Газ до ламарината на всеки светофар звучи като добро забавление, но всъщност подобни двигатели са проектирани така, че да разгръщат потенциала си на писта. Да се виси в задръстване с такава кола изобщо не е толкова приятно, колкото изглежда.

3. Безбожно скъпо обслужване

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Разходите по една суперкола изобщо не приключват с покупката. Всяко посещение в сервиз струва маса пари, а автомобили от този клас имат нужда от много повече грижи, отколкото "ширпотребата".

4. Суперколите са неудобни

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Основната цел на автомобили като Ferrari, Lamborghini и McLaren е достигането на възможно най-високи скорости. Водачът е добре защитен от всякакви рискове, но усещането след 100-200 км зад волана напомня доста на състоянието след разтоварването на 100 торби цимент.

5. Никога няма да Ви оставят на мира

10 причини защо не Ви трябва суперкола

"Леле, виж - Ferrari!", "А гледай какъв катил го кара!" и т.н. Ще Ви задушат от възторг и молби да почакате секунда, докато си правят селфита с колата, и изобщо няма да можете да се отървете от вниманието на кибиците.

6. Ще Ви мислят за богато магаре

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Може да сте Нобелов лауреат, но суперавтомобилът е несъмнено доказателство, че имате излишни пари, на които не сте намерили по-смислено предназначение. Повечето хора така и няма да разберат защо Ви е да начесвате такава краста.

7. Сутрешно кафе в колата? Забравете!

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Дори в суперавтомобила Ви да има място за чаша, ще трябва да пиете кафето или чая на място. При първата неравност има опасност да получите изгаряния на изключително болезнени места.

8. Могат да Ви разорят не само резервните части, а и автомивката

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Суперавтомобилът не е малолитражка или джип. Трябва да е чист и да блести. Такива коли не просто се мият - те се нуждаят от ежедневно соаниране по най-високите стандарти. Автомивките ще печелят добре от Вас.

9. Загуба на време

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Ако сте си купили такава кола, най-вероятно не сте равнодушен към подобна техника. Бъдете готови да посвещавате цялото си свободно време на ненагледната си придобивка, тунинга ѝ, покупката на нови глезотии и т.н.

10. Не става за пазар

10 причини защо не Ви трябва суперкола

Последното, за което мислят производителите на суперавтомобили, е полезното пространство. С такива возила просто не се ходи на пазар, тъй като могат багажникът обикновено поема само дреболии. На почивка също няма как да се отиде - особено ако сте с по-добрата си половинка и гардероба ѝ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    38 0 Отговор
    Гроздето е кисело.

    Коментиран от #15

  • 2 Morgoth

    12 3 Отговор
    Суперкар можеш да си купиш, като трета кола в случай че си достатъчно богат за това. Една S-класа за дълги пътувания, една Тесла за градско и накрая суперкар за да седи в двора на имението ти и да ти радва окото.
    А за всеки който иска да усети 600-те коня има възможност да вземе под наем и да покара за ден-два по немските магистрали или по-евтиния и по-сигурен вариант - някой друг час на писта с инструктор.

    Коментиран от #23

  • 3 onq s 600 the konq

    14 0 Отговор
    Ако, ще живеете 100 живота може и да си позволите да не си купите готина кола през първия ;)
  • 4 бай сперм

    1 1 Отговор
    нищо!давай го...
  • 5 Guest

    6 3 Отговор
    Не могат да се газифицират!! :D

    Коментиран от #28

  • 6 888888888888

    11 3 Отговор
    Това са пълни глупости. Нямала багажник. Все едно някой да напише, че не ви трябва слаба манекенка а по-добре да се ожените за дебела и яка жена, защото щяла да носи по тежки неща!?!! Супер кара е едно от най-добрите неща, които ако можете да си позволите ще се кефите на максл Първо престиж! Всеки ще ви заглежда, второ 600-700 коня зад гърба е нещо страхотно като усещане. Да Ако си купиш Ферари ще дадеш много пари, но ще видиш много кеф и в крайна сметка след 20 години можеш да го продадеш да петорно по-висока цена от тази на която си го купил а средностатистически автомобил ще го продадеш след 20 години на 10-торно по-ниска цена. Тоест купувайки си супер кар ти влагаш пари, които ще ти се умножат. Тоест правиш и инвестиция. 50 годишните Ферарита вървят между 20-40 милиона долара как ви се струва? Богатите не са глупави, те не си държат парите на срочен влог. А ги инвестират в уникални коли и скъпи картини, защото на тези неща цената им расте с годините. А бонуса е че им се кефиш докато са при теб.

    Коментиран от #8

  • 7 Гостенин

    28 1 Отговор
    Това е най-тъпата статия за 2016. Дори няма смисъл човек да обяснява защо тези 10 причини са измишльотини на бедния и прост човек.
  • 8 Morgoth

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "888888888888":

    Суперкар се купува за кеф, а кефа е възможно най-далеч от инвестиция. Виж цените на обявите - колкото по-старо толкова по-евтино. Важи с еднаква сила за всички автомобили. Тези с милионите на по 50 години са уникати - или са били много малка бройка и тогава също са стрували толкова или са останали много малко и само тези са в добро състояние. Просто забрави да инвестираш в суперкар - ще ти донесе само огромни разходи ... и кеф разбира се.
  • 9 Иван Господинов

    24 1 Отговор
    Това е четиво за утешение на бедняците
  • 10 ВАЛА22

    16 0 Отговор
    Кефа няма цена.

    Коментиран от #27

  • 11 ВАЛА22

    5 0 Отговор
    Кефа няма цена , уточнение за незнаещите.
  • 12 Васичка Атанасова

    7 1 Отговор
    не бях чел по големи глупости
    личи си че е статията е писана от българин
    една основателна причина не виждам да има
    всеки иска супер автомобил
    проблема е едни пари
  • 13 122

    1 0 Отговор
    До коментар #6 от "888888888888":

    Значи ти затова бръмчиш с ферарито в Шумен , покрай Общината пл.Кристал , за да покажеш че караш червено возило нар. Ferarri или
    просто инвестиция.
    Мисля че, изглежда малко обикновенно , все едно имитация или реплика, пак са те преметнали .
    Малко глупаво.
    шест 888888 рег.номер лесно се помни
  • 14 Official

    3 3 Отговор
    Холивудски играчки за филми като .Бързи и яростни.са тези коли.
    Дори и да има предимства на магистралата,за града и GPS не може да помогне за избягване на всички дупки шахти и легнали полицаи,камо ли да намерите удобно място за паркиране.И още един недостатък е ,че при повечето марки няма седалки за повече от двама.
  • 15 опс

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Азз":

    За какво ти е суперкар? Всъщност думата е доста обхватна. Аз бих си купил ако останат пари Лотус Елисе или Опел Спийдстър, ако говорим за суперкари. Малки, леки по 660 кг и кубатура 2.0 или 2.2 и мощности от 180 и нагоре к.с. Напълно достатъчни да смаят тежкото Феррари или Ламборджини на къси отсечки.... Но едва ли бих си купил кар, понеже ми трябва ван иили баничарка и най-лошият случай комби или широк хечбек. Трябва да носи товар и багаж...! Но и данъците на каровете са високи и пътищата ни са кофти и няма голямо удоволствие на нашите пътища от такава мощна кола. Тук от опитт съдя, че кола с над 150 Р.С. реално не ти е нужна, говорим до СУВ! Ако е тежък джип може и повечко. Къде ще гониш с над 180 км и то по няколко отсечки магистрали? Но бих опитал супер кар на писта с инструктор или без. Ако е без едва ли бих въртял къчове много...скъпи са... :) Ако е с, квото каже!

    Коментиран от #19, #20

  • 16 евтим

    6 0 Отговор
    МНОГО ХУБАВИ СА СПОРТНИТЕ АВТОМОБИЛИ КОЙТО НЕ Е КАРАЛ СПОРТЕН АВТОМОБИЛ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС
  • 17 112

    1 1 Отговор
    Ехх ... само богаташи коментират тука.

    Коментиран от #18

  • 18 всички

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "112":

    са богаташи,но заради теб и аз е.ача да се изкажа - нямат голяма седалка;)
  • 19 Morgoth

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "опс":

    Че реално не са ти нужни повече от 150 коня е вярно. Но нещата които не са нужни, а си струват са много. 300 коня например вършат добра работа при изпреварване, не само за да караш над 180. А и кефа си е кеф ;)
  • 20 Гъзз

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "опс":

    Кои коли точно са по 660кг? Да не си гледал някой мотор?
  • 21 БАЙ ГАН4О

    3 2 Отговор
    Все пак с нещо трябса да се избиват комплексите,нали така
  • 22 Кирил Иванов

    5 3 Отговор
    По тъпа статия не бях чел.
    Пожелавам ви да покарате някой от тези автомобили.
    Чувството е несравнимо,ели пък ако захапеш френската ревиера.
  • 23 Един

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Ахахах ти ме уби 5 метра Тесла за градско - и кво да я правя, да обикалям с нея улиците да се чудя де да я пъхна щото не мога да си позволя бензин ли ;)

    А иначе статията е порядъчно безумна, то и SUV сегмента е кофт, неудобен и като цяло има повече негативи от покупката на "джип" ама гледам всичко се юрнало...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ауу

    2 1 Отговор
    Абе да, кво ти пука кой,какво,как,къде...Life is good!!! Ще си ги житкам и няма да ми пука ама ИЧ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Азз

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ВАЛА22":

    Мерак с пари се гаси !!!
  • 28 Седефчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Guest":

    Не е вярно 😁
  • 29 Ferrari GTO 250

    0 0 Отговор
    Днес струва приблизително 38милиона долара форд мустанг 62,67 струва към 40милиона долара така че след 20,30години ferrari 458 ще струва приблизително 20,30милиона